Stichting Present Smallingerland: Bruggenbouwer 2013

Op de landelijke Presentdag in Doorn is stichting Present Smallingerland verkozen tot ‘Bruggenbouwer van het Jaar 2013’. In het project ervaart een oude man in een verwaarloosd huis een ommekeer in zijn leven door de inzet van een groep vrijwilligers.

De opruimactie van de vrijwilligers activeren hem en hij herontdekt zijn oude passie: klokken maken. Het project verandert zijn leven: met vakmanschap en trots repareert hij nu klokwerken van buurtgenoten. Stichting Present organiseert de verkiezing om het effect te laten zien die een vrijwilliger kan hebben door een klein stukje van zijn tijd beschikbaar te stellen voor een ander.

Stichting Present wil een beweging op gang brengen waarbij steeds meer mensen het vanzelfsprekend vinden om naar elkaar om te zien. Daarom koppelt de stichting groepen vrijwilligers voor één dag aan mensen die deze hulp hard nodig hebben. De groepen vrijwilligers zijn afkomstig uit kerken, bedrijven, scholen, (studenten)verenigingen en andere sociale netwerken of zetten zich als gezin, vriendengroep of buurtgenoten in voor mensen in de marge van de samenleving.

Aart Jan Klok

18-01-2014
Samenleving
https://www.stichtingpresent.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies