Abel en Pamela Veennema breiden kindertehuis uit

Abel en Pamela Veennema wonen sinds 2008 in Ghana. Ze hebben daar, met hulp vanuit Nederland, een opvangtehuis gebouwd voor weeskinderen. De kinderen krijgen in het huis voldoende eten, onderwijs, schone kleren, goede verzorging én ze horen het evangelie.

Eind 2011 was het kindertehuis zo goed als klaar. In samenwerking met de Sociale Dienst van Ghana, mochten ze kinderen opvangen in het tehuis. Er is plek voor ten minste 30 kinderen. Begin 2014 zochten Abel en Pamela Veennema naar nieuwe mogelijkheden en hebben dit besproken met het bestuur van de stichting in Nederland. Zij bemoedigden hen om door te bouwen! Na gebed en overleg is daarom besloten om het kinderdagverblijf flink uit te breiden. Dankzij een bus die ze voor het werk hebben gekregen, kunnen ze kinderen die iets verder wonen nu halen en brengen.

Pamela is begin januari op huisbezoek geweest bij probleemgezinnen in het dorp Bortianor ten oosten van ons en het dorp Kokrobite ten westen. Overal zijn gezinnen waar een vader of een moeder jong overleden is. Moeders sterven te vaak bij de geboorte van een (volgende) baby en de andere kinderen blijven achter zonder moeder. Juist in zulke gevallen wil Bethel-Shelter helpen. Uiteindelijk hebben zij 15 nieuwe kinderen mogen opnemen.

Na de vakantiedagen is het kinderdagverblijf op 14 januari weer geopend met de kinderen van vorig jaar. En een week later zijn ze begonnen met halen en brengen van de nieuwe kinderen. Het is een hele verandering. Iedere morgen vertrekt de de bus om acht uur ‘s morgens. Onderweg pikken ze overal kinderen op en na drie kwartier zijn ze terug met een wagen volgeladen. Om half vier ‘s middags starten ze de wagen weer en brengen de kinderen terug. Voorlopig is Abel de chauffeur totdat Pamela ook haar rijbewijs C heeft gehaald.

Rijden is moeilijk doordat de wegen smal zijn en vol met gaten.

Een zuster uit Sliedrecht heeft prachtige etuitjes gemaakt met de namen van de kinderen er op en gevuld met Nederlandse kleurpotloden. We ontvingen de doos met etuitjes en speelgoed deze maand via de post. De kinderen van onze dagopvang laten het trots zien op de foto.

Voor alle nieuwe kinderen zoeken wij eigenlijk ook weer nieuwe sponsors uit Nederland.

Daarnaast helpt de stichting Bethel-Shelter met de verkondiging van het Evangelie. Ieder jaar komt evangelist Johan Schep naar Ghana om les te geven aan voorgangers en pastors. Daarnaast komt ook jaarlijks een groep jonge evangelisten om in de afgelegen dorpen het goede nieuws van Jezus Christus te prediken.

Abel en Pamela hebben ervoor gekozen om te leven uit geloof. Zij zijn dus afhankelijk van giften. Wanneer u achter het werk staat van Abel en Pamela, kunt u een gift overmaken naar de stichting: Bankrekeningnummer: NL05ABNA0487439341 (IBAN) t.n.v. Stichting Bethel-Shelter Ghana. (ABN-AMRO bank te Dordrecht). Giften zijn aftrekbaar van de belasting.

redactie christelijknieuws

28-01-2014
Hulpverlening
https://www.bethel-shelter.com

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies