MENU
Nieuw platform roept op om CU-SGP te stemmen bij EP verkiezingen

Nieuw platform roept op om CU-SGP te stemmen bij EP verkiezingen

07 feb

Met het nieuwe ĎPlatform Fundamentele Rechten en Vrijheden in de EUí wil een (nog groeiend) aantal christelijke organisaties christenen oproepen om op de CU/SGP te stemmen bij de volgende Europees Parlementsverkiezingen.

Dit platform zal zich 13 februari om 10:00 presenteren in de Grote Kerk (Kerkbrink 4) in Hilversum. Peter van Dalen (lijsttrekker CU/SGP) zal hierbij aanwezig zijn.

In dit platform zijn momenteel de volgende organisaties vertegenwoordigd; Nederlandse PatiŽnten Vereniging (NPV), Vereniging Gereformeerd Schoolonderwijs (VGS), St. Hulp Vervolgde Christenen, 24/7 Gebed Nederland, St. Christenen voor onderwijsvrijheid, Schreeuw om Leven, Stirezo, Werkgroep geen Abortus, Coalitie Apostolische Reformatie, Abortusinformatie.nl en de European Christian Political Foundation.

Genoemde organisaties vertegenwoordigen een breed spectrum aan christenen en namen het initiatief voor dit platform. Het platform staat open voor meer deelnemende organisaties.

De directe aanleiding voor de oprichting van dit platform zijn de recente pogingen in het Europees Parlement om van abortus Europees beleid te maken, vanuit de EU artsen te verplichten abortussen uit te voeren en de EU invloed te geven in de seksuele voorlichting in het onderwijs. Door deze debatten werd het duidelijk hoeveel invloed o.a. de abortuslobby al heeft in de EU en dat het nodig is dat ook het geluid dat opkomt voor leven, gezin en vrijheid duidelijk gehoord wordt in Europa.

Het platform hoopt dat met haar campagne meer christenen zich ervan bewust worden dat deze onderwerpen op de Europese agenda staan en dat hun stem ertoe doet in de komende EP verkiezingen.

Datum: 7 februari 2014
Auteur: Johannes de Jong
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Copyright: christelijknieuws.nl
Website: http://www.stemvoorhetleven.eu

Dit artikel delen:

Gerelateerde artikelen:

14 februari 2017 SGP trapt af met media-actie: liefde telt geen chromosomen

Meer nieuws: