MENU
Met posters evangeliseren op treinstations en bushalten

Met posters evangeliseren op treinstations en bushalten

28 mei

Stichting Stevan evangeliseert met posters en advertenties. Al ruim 40 jaar krijgt Stevan elk jaar mogelijkheden om via affiches op stations, bij bushalten, langs wegen en door middel van advertenties in kranten, mensen te bereiken met de blijde boodschap van Gods liefde.

In 1970 is begonnen met het bekendmaken van Jezus Christus en de Bijbel door middel van affiches op NS-stations. Een groepje christenen in Alphen aan den Rijn verspreidde regelmatig weggeeflectuur en kwam op het idee dat dit met affiches ook op grotere schaal kon.

Na een regionale start verspreidden de posters zich al gauw door het hele land, doordat particulieren en groepen christenen de affiches in het voorbijgaan zagen en de activiteit gingen ondersteunen.

Zo werd het kleinschalige initiatief al gauw een landelijke activiteit. En er groeide een uitgebreide vriendenkring. Mensen met uiteenlopende achtergronden namen telefonisch of schriftelijk (de laatste jaren ook vaak per e-mail) contact op met Stevan; de één uit herkenning, de ander uit nieuwsgierigheid naar wat die Bijbel nou werkelijk te vertellen heeft.Organisatie
Stevan vertegenwoordigt geen bepaalde kerk of geloofsgemeenschap. De mensen in en achter de stichting delen met elkaar dat de kloof in de relatie tussen God en zijn schepping is overbrugd door Jezus Christus, de zoon van God, die zijn leven voor die relatie overhad. En ze delen met elkaar dat ze dat heel graag aan medemensen willen doorvertellen. En ze delen met elkaar dat ze blij zijn met de Bijbel, waarin God zijn wonderlijke verhaal aan de mensen vertelt. Daarom willen ze medemensen graag een handje helpen om de weg te vinden naar God, naar de Bijbel en misschien ook naar een kerk of groep christenen in de eigen woonomgeving.

Activiteiten
De activiteiten van Stevan bestaan uit het ontwerpen en het laten plaatsen van affiches op stations, bushaltes en (soms) in treinen, het telefonisch, schriftelijk en per e-mail contact onderhouden met geïnteresseerden, het gratis leveren van bijbelstudiemateriaal en bijbelgedeelten en het verkopen van de affiches die op de stations te zien zijn. Kleinere formaten van de poster die op de stations worden geplaatst zijn te bestellen via onze webshop, waar ook eerder geplaatste posters te vinden zijn.

Eerste poster
In het voorjaar van 1970 werd er met de NS overeengekomen dat er gedurende één jaar op het station in Alphen aan den Rijn twee affiches zouden hangen voor 318,- gulden, omgerekend ongeveer ongeveer 45 cent per poster per dag.

Nu, ruim 40 jaar later, krijgt Stevan elk jaar weer mogelijkheden om via affiches op stations, bij bushalten, langs wegen en door middel van advertenties in gratis kranten, mensen te bereiken met de blijde boodschap van Gods liefde.

Datum: 28 mei 2014
Auteur: Stevan
Foto: Stevan
Copyright: christelijknieuws.nl
Website: http://www.stevan.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: