MENU
Hillsong Worship koestert scherpere focus met No Other Name

Hillsong Worship koestert scherpere focus met No Other Name

09 jul

Hillsong is in beweging. De kerk biedt inmiddels al decennia lang nieuwe aanbiddingsmuziek die door kerken wereldwijd gebruikt wordt. Met het nieuwe album NO OTHER NAME presenteert Hillsong een nieuwe naam waar een scherpere focus achter schuilt. Het album wordt binnenkort aangevuld met een ‘Bonus Edition’ en in september met een dvd.

De muziek van Hillsong is mateloos populair. Tienduizenden kerken over de hele wereld kennen inmiddels songs als ‘The Power Of Your Love’, ‘Mighty To Save’ en, recent, ‘Oceans (Where Feet May Fail’). Die muziek wordt jaarlijks geďntroduceerd met een live worship album dat Hillsong opneemt in haar eigen kerk in Australië.Maar waar het voorheen vooral plaatselijke impact was die wereldwijd opgepakt werd in de vorm van muziek, gaat de focus met de nieuwe cd NO OTHER NAME vanaf het begin over landsgrenzen heen. Het Hillsong team heeft de nieuwe songs geschreven voor de wereldwijde kerk en presenteert ze daarom vanaf nu onder de nieuwe naam HILLSONG WORSHIP.

NO OTHER NAME wijst op de centrale belijdenis van de nieuwe muziek: er is geen grotere naam dan die van Jezus en de liederen gaan over Hem, zijn voor Hem en worden tot Hem gezongen. Om dit kracht bij te zetten, wist het Hillsong team een paar maanden geleden de advertentiejungle van het New Yorkse Times Square even te veranderen in alleen deze belijdenis. Het resultaat werd de foto op de cd cover.

NO OTHER NAME is vooralsnog alleen als reguliere cd versie verkrijgbaar. Binnenkort verschijnen meer uitgaven rondom de titel, waaronder speciale versies en materialen voor aanbiddingsleiders en een ‘bonus edition’ met inbegrepen videomateriaal. In september verschijnt een losse dvd met de songs van NO OTHER NAME.

Ondertussen wordt hard gewerkt aan een film over Hillsong. De documentaire, uitgegeven door Warner, vertelt de 30-jarige geschiedenis van de beweging en verschijnt in 2015.

Datum: 9 juli 2014
Auteur: Leon van Steensel
Foto: Schermafdruk YouTube
Copyright: christelijknieuws.nl
Website: http://www.neema.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: