MENU
Woorden van troost die het hart raken

Woorden van troost die het hart raken

18 sep

Gospelzanger Gerald Troost introduceert dit najaar zijn nieuwste CD ‘Woorden van Troost’. Twintig jaar geleden verloor zanger Gerald zijn vijfjarige broertje aan een hersentumor. "Na een aantal meer vrolijke cd’s achtte ik de tijd rijp om muziek te maken over verlies en afscheid nemen", vertelt hij.

"In 'Woorden van Troost' is volop ruimte voor verdriet en gemis, maar ook voor hoop. Want vanuit mijn geloof weet ik, dat het na de dood niet ophoudt." Vanuit zijn verlangen om te bemoedigen met zijn muziek organiseert hij dit najaar een concerttour speciaal voor mensen die te maken hebben met rouw, verlies en verdriet.

"Ik vertel wat er in mijn hart leeft"
"Het is een bemoedigende, troostvolle gedachte dat er leven is na de dood.” Vertelt Troost. “Ik probeer heel eerlijk te zijn in mijn vertrouwen en blijdschap, maar ook over mijn verdriet en boosheid.” "Ik was veertien of vijftien toen mijn broertje Jarnoud overleed. Onbewust heeft zo’n verlies een enorme impact op het gezinsleven. Ik werd boos op God, was gefrustreerd en heb het geloof een tijdje losgelaten.
Nadat ik een relatie kreeg met Nelinda, mijn huidige vrouw, kwam ik bij Hem terug. Nelinda straalde rust en vrede uit, had een relatie met God en vroeg mij naar het overlijden. Ik leerde door haar mijn verdriet bij God te brengen. Ik ervoer dat God heel dichtbij was. Terwijl ik mij eerst onbegrepen en alleen voelde in mijn verdriet, voelde ik toen dat Hij bewogen is met de gebrokenheid waarin wij leven. Ik kon Hem vertrouwen en leerde los te laten.

"

In 'Woorden van Troost' brengt hij die strijd onder woorden, net als de hoop op en verwachting van leven na de dood. "Troost haal ik uit het feit dat er leven is na de dood", aldus Gerald. "Ieder mens is op zoek naar hoop, ieder mens zoekt goed nieuws. In die zin is ons huidige, vluchtige bestaan en onze eeuwige haast een zoektocht naar zingeving. Goed nieuws brengen is mijn missie. Dat betekent niet dat ik met een geheven vingertje op het podium sta. Ik vertel enkel hoe ik het ervaar. Soms lijkt het wel eens onbegonnen werk, maar ik krijg wekelijks berichtjes van mensen die geraakt zijn door de boodschap. Dat geeft een stimulans." 

Concerttour
De feestdagen vieren hoogtij in de maand december. Vooral om die reden is de concerttour in het najaar gepland. De concerten zullen een intieme, waardige en bemoedigende sfeer hebben waarbij er ruimte zal zijn voor een lach en een traan wanneer er herinneringen aan een dierbare naar boven komen. Er mag bemoediging, hoop en liefde worden ontvangen.

30 oktober Hilversum
6 november Dordrecht
7 november Middelburg
13 november Gouda
14 november Mastenbroek
12 december Sneek

Ticketprijs: €15,- (excl. €2,- reserveringskosten)
Reserveren: www.truetickets.nl/geraldtroost
Info: www.geraldtroost.nl

Datum: 18 september 2014
Auteur: Carina Koerting-Hooijer
Foto: Scheurwater Fotografie
Copyright: christelijknieuws.nl
Website: http://www.geraldtroost.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: