MENU
Mijlpaal: 500 keer Nacht Zonder Dak

Mijlpaal: 500 keer Nacht Zonder Dak

15 okt

Op zaterdag 17 oktober vindt in Loosdrecht de 500e Nacht Zonder Dak plaats. Nacht Zonder Dak is een actie van Tear, waarbij Nederlandse jongeren voor een nacht in een zelfgebouwd krotje slapen om geld op te halen voor straatjongeren.

Tijdens deze feestelijke 500e editie slapen enthousiaste jongeren één nacht in een kartonnen doos. Zo ervaren zij hoe het is om op straat te moeten leven. Voor hun actie worden de jongeren gesponsord. De afgelopen weken zochten de deelnemers zelf binnen hun kerk en eigen familie- en kennissenkring naar sponsors. De opbrengt van de Nacht Zonder Dak gaat naar projecten voor straatjongeren in Bolivia, India en Kenia.

De eerste Nacht Zonder Dak vond in 1996 plaats, in de nacht voorafgaand aan de EO Jongerendag in stadion Galgenwaard in Utrecht. Tot 2000 bleef dit evenement de setting voor de jaarlijkse acties, totdat Tear in 2002 Nacht Zonder Dak volledig in eigen hand nam. Hierdoor konden jeugdgroepen van kerken voortaan zelf het initiatief nemen en de actie lokaal organiseren. Tegenwoordig wordt Nacht Zonder Dak gemiddeld 100 keer per jaar georganiseerd, door kerken van alle denominaties door het hele land.

Datum: 15 oktober 2014
Auteur: Joost van Dieren
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Copyright: christelijknieuws.nl
Website: http://www.nachtzonderdak.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: