Kerstkaartenactie voor gevangenen en dak- en thuislozen

Ark Mission houdt opnieuw een grote kerstkaartenactie voor gevangenen in ons land. De afgelopen vier jaar was de actie zeer succesvol. Zo konden in december 2012 13.000 kaarten en tekeningen worden uitgedeeld.

Het doel van de actie is een gedetineerde iets positiefs in handen te geven. Juist in een maand waarin eenzaamheid extra gevoeld en beleefd wordt is een kaartje vanuit de samenleving een welkom geschenk.

Vanwege het succes worden dit jaar naast gevangenen ook kaarten geschonken aan dak- en thuislozen. Voor de verspreiding onder gevangenen werkt Ark Mission samen met het Justitiepastoraat. Het Leger des Heils bezorgt de kaarten bij de dak- en thuislozen die onderdak vinden in een van hun opvanglocaties in het land. Ook worden kaarten verzonden naar Nederlanders die in het buitenland gevangen zitten en worden voor het eerst ook Vlaamse gevangenen verrast met een kaart.

De actie is eenvoudig van opzet: Beschrijf een kaart met een kerstwens, onderteken alleen met uw naam en stuur de kaart naar Ark Mission, Donauweg 4, 1043 AJ Amsterdam. Iedereen kan meedoen en één of meerdere kaarten insturen. Om de actie breed bekend te maken, bijvoorbeeld via kerken, zijn campagnekaarten beschikbaar met daarop een korte uitleg van de actie. Deze kaarten kunnen gratis worden aangevraagd via info@arkmission.nl of 020-4802981. Kinderen mogen tekeningen maken, thuis of in schoolverband, en deze insturen. De deadline voor het inleveren van de kaarten is 1 december. Uitgebreidere informatie over de actie staat op www.arkmission.nl.

Ark Mission zet zich in voor de bijbelverspreiding in binnen- en buitenland. Vaak worden specifieke groepen in de samenleving met het Evangelie bereikt. De Bajesagenda voor gevangenen is daarvan een voorbeeld. Deze christelijke agenda wordt al 26 jaar door Ark Mission gefinancierd en geschonken aan gedetineerden. De agenda van 2013 verschijnt in een oplage van 29.000 stuks. De Kerstkaartenactie is een activiteit die is voortgevloeid uit dit project. Voor haar werk is Ark Mission afhankelijk van giften. In 2013 bestaat de organisatie 100 jaar.

Anneke van der Krans

07-11-2012
Samenleving
https://www.arkmission.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies