MENU
Band Half a Mile en Wim Bevelander in Bonfire Dordrecht

Band Half a Mile en Wim Bevelander in Bonfire Dordrecht

30 okt

Toen de band Half a Mile en Wim Bevelander elkaar van de zomer hoorden optreden tijdens een Benefiet-tuinconcert ontstond er niet alleen een wederzijds respect maar ook een grote zin om een keer samen op te treden. Er werd gezocht naar een locatie en dat is Bonfire in Dordrecht geworden, een aantrekkelijke plek waar jongeren elkaar kunnen ontmoeten, zichzelf kunnen ontplooien en leren om met hun talenten een verschil te maken in de maatschappij.

Half a Mile bestaat uit zes jonge, getalenteerde muzikanten uit Sint Jansklooster in Overijssel. De zussen Hanna en Susanne van Gemeren zingen al tweestemmig sinds hun jonge jaren en worden perfect aangevuld door de broers Aart en Laurens Lameris op gitaar en bas. Bert-Jan Westerink, enthousiaste tweede gitarist, komt uit Wezep. Richard Jansen speelt de percussie en is daarbij manager van de band.

De country/western invloeden in combinatie met hun passie voor christelijke akoestische muziek leveren een unieke en authentieke muziekstijl op. De band speelt voornamelijk covers van bands als ‘The Isaacs’ en ‘Sons of Korah’, maar richt zich ook steeds meer op eigen werk. Over hun motivatie schrijven de bandleden zelf:

"De zin 'acoustic music from the heart to the LORD' geeft onze inspiratie het best weer. Wat is het prachtig om God op een pure manier te prijzen! We stellen ons stiekem voor dat het in de tijd van David ook zo geklonken moet hebben... Door middel van onze muziek willen we het verhaal vertellen van de grootheid van de Here. Geloven is niet alleen maar jubelen naar God, maar het kan ook uit de diepte komen. Er staan zoveel dingen in de Bijbel die inspiratie bieden voor een lied. Prachtig om met elkaar muziek te maken, onze passie te delen met de wereld en God te prijzen. Dankbaarheid uit het hart de hemel in!"
De band speelt op verschillende podia door het hele land en stond onder andere in het voorprogramma van Trinity. In maart 2013 won de band het Vecht Gospel Festival en in augustus van hetzelfde jaar werd Half a Mile genomineerd voor een Zilveren Duif Award in de categorie ‘Beste nieuwe talent’. Ook stond het album 'Promised' lange tijd in de Nederlandse Gospel Top 10 van Groot Nieuws Radio.

In augustus 2014 verscheen de single Only Human.

Wim Bevelander is in Dordrecht geen onbekende. Hij trad de afgelopen jaren veelvuldig op in allerlei kringen voor jong en oud, al of niet begeleid door andere muzikanten. Wim heeft een 13 tal cd’s op zijn naam staan, schreef een kindermusical en is vrijwel elke week wel ergens in het land te vinden als spreker in een van de vele kerken die ons land telt. Met zijn liedjes probeert hij christelijke algemeenheden te vertalen in woorden die je tot nadenken stemmen, ontroeren of bemoedigen. Soms op een singer/songwriter-manier dan weer meer cabaret-achtig. Een van de liedjes van zijn nieuwste cd Z!N, geďnspireerd door het boek Prediker, is genomineerd voor een Zilveren Duif Award.

In Bonfire zullen Wim en Half a Mile wellicht ook wat songs met elkaar doen. Kortom, het wordt een verrassend afwisselende, muzikale en inspirerende avond!

Adres: “Bonfire” Wijnstraat 117 Dordrecht
Aanvang: 20.00 uur
Kaarten á € 5,- bestellen via info@bonfiredordrecht.nl Aan de kassa: € 7,50
Meer info: www.bonfiredordrecht.nl

Datum: 30 oktober 2014
Auteur: Erwin Wietses
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Copyright: christelijknieuws.nl
Website: http://www.halfamile.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: