Camerateam mee op pad met de 4e Musketier in Noorwegen

De karakterweekenden van de 4e Musketier zijn elke keer weer volgeboekt. Mannen met een heel diverse achtergrond gaan op stap om uit hun confortzone te komen en samen veel plezier te beleven. Een camerateam van ZvK Televisie doet mee tijdens een Karakterweekend in Noorwegen.

Ruim 300 mannen maken een zware wandeling door de sneeuw naar de eindbestemming. Oprichter Henk Stoorvogel loopt zelf mee: ‘Het ruige sneeuwlandschap is een ‘jas’ waarin het programma plaatsvindt.’ Tijdens de ‘karakterweekenden’ gaan teams van acht tot tien mannen de ‘ruige natuur in’ om krachten te meten ‘met zichzelf, elkaar en God’. Uitdagende spelvormen en bijbelstudiemomenten wisselen elkaar af.

Het karakterweekend: een mijlpaal in je leven! Met verschillende teams van 8 tot 10 mannen gaan we drieënhalve dag de ruige natuur in om onze krachten te meten met onszelf, elkaar en God. Zowel qua tijd als geld zal het een investering zijn, maar wel één van de beste die je kunt doen. Je investeert in je leven. Je hele leven. Jijzelf, je omgeving en je gemeente zullen de vruchten plukken van het leven dat in jou aangeboord en gelanceerd wordt.

Het karakterweekend is niet een gewoon weekend. Het is een reis waarin je geestelijk en fysiek wordt uitgedaagd. Wanneer je besluit mee te gaan, gaan wij er van uit dat je deze beslissing met je volle verstand neemt en dat je de uitdaging aan wilt gaan en tijdens het karakterweekend niet begint te emmeren omdat je geen prive warme douche tot je beschikking hebt. Je krijgt geen prive warme douche. Je krijgt ook geen warme douche. Je krijgt zelfs geen douche. En ook geen stromend water. Je gaat een geestelijke en fysieke reis maken die zijn weerga niet kent, maar een mijlpaal in je leven zal betekenen!

Zorg dat je in ieder geval een minimum aan conditie hebt. Een half uur hardlopen, dertig keer opdrukken, zonder hijgen de trap op lopen, dat zijn wel minimumvereisten. Mocht het plaatje zich nog niet vormen dan kunnen de volgende woorden je misschien helpen: survival, bijbelstudie, gesprekken, kampvuur, bivak… of lees de impressies van de voorgaande weekenden.

Donderdag 5 februari 2015, 14.50 uur, NPO 2

Gerrit Bril | ZvK Televisie
4e Musketier
22-12-2014
Samenleving
https://www.de4emusketier.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies