MENU
Henk Binnendijk: Lees iedere maand de Bergrede

Henk Binnendijk: Lees iedere maand de Bergrede

12 jan

‘Het is goed voor een christen om iedere maand de Bergrede te lezen.’ Dat zijn de woorden van Henk Binnendijk in zijn boekje ‘De Bergrede’. Wat maakt de Bergrede dan zo belangrijk? Het antwoord is dat Jezus daar, in Zijn langste preek, Zíjn regels uitlegt. En deze zijn niet gemakkelijk! Daarom gaat Bijbelstudie.net daar een nieuwe Internetcursus voor starten.

De Bergrede, de grondwet van het Koninkrijk van God is een veelomvattend en bekend gedeelte uit de Bijbel. De zaligsprekingen, het zout en het licht, het ‘Onze Vader’, de splinter en de balk, bidt, zoekt en klopt … Je kent het misschien allemaal wel. Maar heb je de betekenis ervan al tot je door laten dringen? Wij zijn de Bergrede gaan lezen en herlezen en hebben onszelf verbaast over de diepgaande inhoud.Ondanks dat we dachten dat we het wel wisten, kwamen we erachter hoeveel we nog konden leren. Ook beseften we dat we de verheven regels van Jezus alleen kunnen volbrengen door Zijn kracht. Maar wat vraagt Jezus eigenlijk allemaal van ons? Om daar weer een heldere kijk op te krijgen hebben we een Internetcursus gemaakt met het boekje van Henk Binnendijk.

In een online cursusomgeving ga je in 7 weken door de hoofdstukken heen van het boek ‘De Bergrede’ van Henk Binnendijk. Elke week staat daar een nieuwe les en deze bevat:
- Een korte video van Henk Binnendijk
- Vragen bij de hoofdstukken uit het boek
- Vragen bij Bijbelgedeelten
- Een lied om te luisteren of mee te zingen
- Verdiepingsstof d.m.v. een extra preek of artikel

Geschatte studietijd per week: minimaal 2 uur. Je kunt dit verspreiden over de hele week.
Daarnaast is er een discussieforum waar je je vragen of opmerkingen kunt delen met je medecursisten en is er de mogelijkheid om gebed te ontvangen via Skype.

Sue Wierenga en Marja Doppenberg zullen deze cursus begeleiden. Na hun HBO-opleiding Godsdienst en Pastoraal Werk zijn ze sinds 2011 werkzaam voor Bijbelstudie.net. Zij hebben deze Bijbelcursus gemaakt en zijn bereikbaar voor als je een vraag hebt. Ook willen ze graag met je bidden via Skype als je daar behoefte aan hebt.

Datum: 12 januari 2015
Auteur: Marja Doppenberg
Copyright: christelijknieuws.nl
Website: http://www.bijbelstudie.net

Dit artikel delen:

Meer nieuws: