MENU
Nieuw evenement ‘Op de Vlucht’: leef 24 uur als vluchteling

Nieuw evenement ‘Op de Vlucht’: leef 24 uur als vluchteling

13 apr

ZOA organiseert op 19 en 20 juni a.s. – Wereldvluchtelingendag - een nieuw evenement onder de titel ‘Op de Vlucht’. 24 Uur lang zullen deelnemers ‘leven als vluchteling’. Met dit evenement biedt ZOA de mogelijkheid om een glimp mee te maken van het vluchtelingenbestaan.

ZOA beseft dat voor veel mensen in Nederland de vluchtelingenproblematiek ver- van-je-bed is. Het doel van dit evenement is daarom om bewustwording en betrokkenheid te creëren. Tegelijkertijd zullen de deelnemers geld inzamelen voor de hulp aan slachtoffers van conflicten, zoals in Irak of Zuid-Sudan.

Deelnemers kunnen zich laten sponsoren om gevluchte gezinnen in ZOA’s programma’s te helpen. Dat kunnen ze doen door sponsorgeld in te zamelen voor hulppakketten voor een week, een maand of gericht op de toekomst.

Het evenement vindt plaats in de buurt van Apeldoorn, van vrijdagmiddag 19 juni tot zaterdagmiddag 20 juni. Dat geen nadere mededelingen worden gedaan over de precieze locatie en activiteiten is een bewuste keuze, zodat deelnemers op die manier een stuk onzekerheid ervaren. Andere elementen zijn o.a. confrontaties met - en machtsmisbruik door - autoriteiten, zoeken naar een slaapplaats, en afwachten of er te eten zal zijn.

Het zal een pittige ervaring zijn, reden waarom de leeftijdsgrens voor deelname op zestien jaar is gesteld.

Datum: 13 april 2015
Auteur: Els Sytsma
Foto: ZOA
Website: http://www.opdevlucht.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: