MENU
Zandtovenaar genomineerd voor een Rockie Award

Zandtovenaar genomineerd voor een Rockie Award

24 apr

De van tv bekende special DE ZANDTOVENAAR EN DE OORLOG is genomineerd voor de Rockie Award, een prestigieuze prijs van het internationale tv-festival BANFF World Media Festival in Canada.

In DE ZANDTOVENAAR EN DE OORLOG tekent zandkunstenaar Gert van der Vijver het waargebeurde verhaal van de Joodse jongen Herman Silbernberg. De inval, de bezetting, de angst en dreiging, inbeslagnames, de verbanning van school, de Jodenster, het isolement, het verzet, maar ook het verraad en het verlies van dierbaren: Herman Silbernberg maakt het allemaal mee.

Na de arrestatie van zijn ouders weet hij met zijn zusje Roos naar België te ontsnappen. Daar beleeft hij opnieuw allerlei avonturen. Hij zit op talloze onderduikadressen, moet schuilen voor de bombardementen en trekt langs de slagvelden op zoek naar een veilig heenkomen. Na de bevrijding keert Herman Silbernberg terug naar Nederland en moet hij leren leven met de dood van zijn ouders.

De gebeurtenissen in Hermans leven zijn vastgelegd in boekvorm, met tekeningen en verhalen van Herman zelf. Deze tekeningen en verhalen vormen ook de basis van DE ZANDTOVENAAR EN DE OORLOG. Het verhaal van Herman wordt verteld door Martijn Krabbé. De muzikale bijdragen komen van jonge toptalenten.

Deze tv-special is 25 februari 2015 uitgegeven op DVD door NEEMA Media en overal in Nederland verkrijgbaar.

Datum: 24 april 2015
Auteur: Neema
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.neema.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: