ChristenUnie wil aandacht voor Trechterbekers vondst in Dalfsen



De ChristenUnie Overijssel vraagt van de provincie aandacht voor de archeologische vondsten te Dalfsen. Te Rietstap en Westert willen van het college van GS weten of zij bereid zijn de vondsten van het steentijdgrafveld en de huisplattegrond te steunen. De fractie sluit daarbij aan op de brief die de gemeente Dalfsen eerder heeft geschreven. De ChristenUnie hecht veel waarde aan het behoud en onderzoek naar de unieke archeologische vondsten.

In de schriftelijke vragen wil de fractie van de ChristenUnie weten op welke wijze de provincie betrokken is bij dit archeologisch onderzoek. Daarbij vraagt ze tevens wat de verantwoordelijkheid van de rijksoverheid is.

Verder verneemt de ChristenUnie Overijssel graag of het college van GS de mening van de gemeente Dalfsen deelt dat het gebudgetteerde onderzoek door de gemeente onvoldoende is en dat aanvullend onderzoek gewenst is? De leden Te Rietstap en Westert verzoeken de provincie of zij bereid is te participeren als stakeholder in dit onderzoek in deze nationaal en internationaal belangrijke vondst. Zij willen dat de provincie naar meerdere participanten helpt zoeken om de vondst veilig te stellen. De ChristenUnie vraagt van het college om Provinciale Staten nader te informeren over de ontwikkelingen en op de hoogte te houden van de stand van zaken.

Wim Hovestad
ChristenUnie
26-05-2015
Samenleving
https://www.overijssel.christenunie.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies