MENU
Ruim 3 miljoen euro opgehaald met Muskathlon

Ruim 3 miljoen euro opgehaald met Muskathlon

09 jul

In de afgelopen maanden hebben 280 deelnemers deelgenomen aan een Muskathlon in Bulgarije/Griekenland, Israël, de Palestijnse gebieden en Jordanië, Uganda, Kenia en Tanzania. Zij maakten de keuze uit een (halve) marathon, een ultraloop - 63 kilometer wandelen of rennen – of een intensieve mountainbiketocht. In Tanzania werd de Kilimanjaro beklommen.

Elke deelnemer committeerde zich aan een streefbedrag van tienduizend euro sponsorgeld per persoon, naast de betaling van hun eigen reissom.

Armoede ruiken
De bijzondere locatie geeft volgens de organisatie het evenement een extra dimensie. Wim Hoddenbagh, directeur van De 4e Musketier in Nederland en marathonloper in Uganda: ‘Deelnemers gaan zelf naar de plaats van het onrecht toe. Ze zien het met eigen ogen gebeuren, ruiken de armoede. Maar je raakt vooral onder de indruk van de hoop die God kan geven’. De Muskathlon wordt georganiseerd samen met de lokale bevolking en veel dorpsgenoten rennen of fietsen mee. Hoddenbagh: ‘Halverwege de marathon liepen er vijftien kinderen om me heen. Dit hielden ze kilometers lang vol. Dat laat hun kracht zien: wij bereiden ons er een jaar op voor, zij doen het ter plekke.’

Compassion in 2016 naar 6 landen
In 2016 kunnen deelnemers van de Muskathlon een keuze maken uit 6 landen: Uganda, Dominicaanse Republiek, Tanzania, Ethiopië, Rwanda en Ecuador.

Datum: 9 juli 2015
Auteur: Muskathlon
Foto: Compassion
Website: http://www.muskathlon.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: