Duo schrijft debuut over de tien geboden

BOEK – Uitgeverij Ark Media publiceert Lifestyle. Gods top 10 voor een leven met liefde en respect. Een boek voor jongeren waarin de tien geboden vertaald worden naar deze tijd. De tien geboden. Je denkt misschien: dat is iets van vroeger. Maar in Lifestyle laten debutanten Leonie de Beer en Rivelino Rigters zien dat deze tien regels ook in onze tijd nog heel relevant zijn. Ze kunnen je helpen om je leven te leiden met liefde en respect voor jezelf en voor de mensen om je heen. En nee, niemand is perfect, dus het zal niet lukken om voor elk gebod een tien te halen. Gelukkig is er genade voor iedereen en mogen we elke dag weer opnieuw beginnen.

Lifestyle staat vol met persoonlijke verhalen, korte teksten over de tien geboden in het leven van nu, interviews met jongeren, lifestyletips en vragen om verder over na te denken.

Doelgroep

Lifestyle is geschreven voor christelijke jongeren, om zelf te lezen of te gebruiken in jeugdgroepen, maar ook voor niet-christelijke jongeren. Zij zullen zich zeker herkennen in de persoonlijke voorbeelden uit het boek. Het taalgebruik is toegankelijk, teksten zijn kort en de interviews geven een kijkje in het leven van jongeren. Leonie de Beer en Rivelino Rigters willen met hun boek jongeren aan het denken zetten over het dagelijkse leven; hoe je met jezelf, anderen en God omgaat én ze willen jongeren op een laagdrempelige manier (opnieuw) in contact brengen met God. Rivelino Rigters spreekt vanuit zijn eigen ervaring als ex-jeugdbendeleider, hierdoor weet hij zich goed te verplaatsen in bepaalde doelgroepen.

Workshops

Rivelino Rigters lanceert Lifestyle officieel op zaterdag 15 augustus tijdens het Graceland Festival in Zelhem. Na deze release gaat hij op tour door het land, naar o.a. Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Gouda, Apeldoorn en Haarlem. Tevens geeft hij n.a.v. Lifestyle workshops in jeugdcentra, jeugdgevangenissen en op andere plekken. Stichting Ark Mission subsidieert exemplaren die hij weg kan geven in de instellingen. Rivelino combineert tijdens de workshops zijn liefde voor God, voor muziek en voor jongeren. Meer informatie over de tour, workshops en Rivelino Rigters, zie www.blackrockstar.com.

Lied

Daniel de Wolf, jongerenwerker en auteur van de Straatbijbel: ‘Rivelino en Leonie komen heel dicht bij de wereld van jongeren door hun sprankelende taalgebruik, kennis van de jeugdcultuur en de relevante voorbeelden die zij geven. Ze hebben een hip boekje geschreven. Maar het knappe is dat in het hippe jasje een stokoude boodschap verpakt zit: die van de tien geboden. Het is hun missie om deze oude leefregels van God in de snelle jongerencultuur in te brengen – en dat is gedurfd. Maar Riv en Leonie laten zien dat deze oude Woorden tijdloos zijn en nog steeds een enorme kracht in zich herbergen. Lifestyle is een positieve injectie in de jeugdcultuur. Het staat vol leuke tips, diepe doordenkers en stoere uitdagingen. Dit is prima materiaal voor jongeren, jongerenwerkers, catecheten, onderwijzers en ouders.’

Henk Otte, docent voortgezet onderwijs en oud-medewerker Youth for Christ: ‘Lifestyle geeft de tien leefregels uit de Bijbel een helder, eigentijds geluid. Het houdt je een spiegel voor en zet je aan het denken.”

S.L. Hofwijks, pastor Maranatha Ministries” ‘De schrijfstijl van Lifestyle is bijzonder, de benadering eigentijds en de boodschap komt goed over. Rivelino, een bijzondere man die zijn leeftijdsgenoten iets te vertellen heeft, en Leonie stellen zichzelf kwetsbaar op om anderen te waarschuwen, te bemoedigen en te helpen. Ik beveel dit boek dan ook van harte aan.’

Leonie de Beer
Ark Media
10-08-2015
Jongeren
https://www.arkmedia.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies