Veel variatie tijdens eerste editie van het Graceland Festival

Stichting Graceland Festival organiseerde dit weekend een nieuw christelijk festival. De zomer van vorig jaar miste een christelijk evenement omdat Flevo en Flavor gestopt waren. “Wij gaan door daar waar het Flevo- en Flavor festival zijn gestopt.” aldus een van de medewerkers van de organisatie.

Het Graceland festival vond plaats op 14, 15 en 16 augustus 2015 op camping de Betteld in Zelhem en niet op landgoed Velder in Liempde. De organisatie hoopte op duizenden bezoekers, maar de plannen en verwachtingen zijn in de afgelopen periode bijgesteld. Enkele honderden bezoekers kwamen uiteindelijk naar de Betteld, en er werd volop genoten van het brede programma-aanbod. Grootste pluspunt voor de organisatie was dat op het campingterrein alle faciliteiten al aanwezig zijn om ruimte te bieden aan concerten, kunstenmakers, sprekers en festivalbezoekers. Dit scheelt enorm in de kosten.

Graceland is een evenement geworden voor een breed publiek en het was zeker niet alleen gericht op jongeren of muziekliefhebbers. Op het Graceland festival kon iedereen zich thuis voelen. Een plek waar je kon genieten van kunst, sprekers, muziek en een plek waar je je kunt laten inspireren door God.

Voor de festivalgangers was er een apart terrein vrijgemaakt waar gezamenlijk gekampeerd kan worden. Maar er kon echter ook op het reguliere kampeerterrein een plek gezocht worden.

Organisator Richard Aeilkema was in z’n nopjes met de verhuizing naar de Betteld. “Dit bood voor ons enorme kansen. Het terrein van de Betteld is bij uitstek geschikt voor ons festival. Er is ruimte, er zijn kampeervoorzieningen, er zijn evenementenhallen. Dat scheelt niet alleen in de kosten, maar door de samenwerking met Gerhard Hobelman van De Betteld konden we ook organisatorisch samen optrekken.”

Graceland is een christelijk festival met muziek, kunst, theater, sport en sprekers. Bands uit binnen- en buitenland kwamen naar Zelhem om op te treden. Van metal, rock en pop tot hiphop, dance en worship. Graceland bood ruimte om God te zoeken, om genade te vieren en elkaar te ontmoeten.

Op het programma stonden onder andere optredens van Manafest (VS), Everyday Sunday (VS), Draw the Parade (NL) , Rogier Pelgrim (NL), en het Vreemdelingencollectief. Sprekers waren: Reinier Sonneveld en Rikko Voorberg, theater van o.a. Elisa Mannah en een optreden van Elly & Rikkert tijdens het kinderprogramma.

Redactie christelijknieuws.nl
Foto’s: © Toff-fotografie voor christelijknieuws.nl
16-08-2015
Web: www.gracelandfestival.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies