MENU
Bijna 400 Muskathleten startklaar in de strijd tegen onrecht

Bijna 400 Muskathleten startklaar in de strijd tegen onrecht

06 okt

Op maandagavond 5 oktober verzamelden zich in Veenendaal bijna 400 sporters met één ding gemeen: ze gaan zich inzetten in de strijd tegen onrecht door een grote sportieve uitdaging aan te gaan op een extreme locatie. Op de foto: Wim Hoddenbagh in gesprek met drie enthousiaste Muskathleten.

In 2016 vinden er in negen landen Muskathlons plaats: van Oeganda tot Ecuador, van Rwanda tot Ethiopië. De sporters, ook wel Muskathleten genoemd, lopen de hele of halve marathon (of zelfs een ultraloop van 63 km), wandelen, bergbeklimmen, mountainbiken en wielrennen op plaatsen waar niet snel een dergelijk sportevent georganiseerd zal worden.Elke sporter bekostigt zijn eigen reis en werft daarnaast Euro 10.000,- aan fondsen. Met de Muskathlons worden drie doelen ondersteund: Compassion (kinderen bevrijden uit armoede), Open Doors (ter ondersteuning van de vervolgde kerk) en A21 (strijd tegen mensenhandel en slavernij).

De 4e Musketier begon in 2012 met het organiseren van deze Muskathlons. Toen met 30 marathonlopers in Rwanda, inmiddels zijn bijna 800 sporters de uitdaging al aangegaan.
In februari 2016 wordt in de Dominicaanse Republiek gestart om acht Muskathlons later in november te eindigen in Ecuador. Met de Muskathlons in 2015 werd voor de partners een bedrag ingezameld van meer dan Euro 3.000.000,-

Datum: 6 oktober 2015
Auteur: Chris Ouweneel
Foto: Chris Ouweneel
Website: http://www.muskathlon.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: