MENU
Symposium Vroegsignalering en preventie van schulden en armoede

Symposium Vroegsignalering en preventie van schulden en armoede

08 okt

Staatssecretaris Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is op 12 oktober hoofdgast en spreker op een symposium van SchuldHulpMaatje Nederland in Delft. Het thema is ‘vroegsignalering en preventie van schulden en armoede’.

Een effectieve aanpak om schulden te voorkomen staat momenteel volop in de schijnwerpers. Staatssecretaris Klijnsma heeft het in 2014 als speerpunt in haar beleid genoemd voor de bestrijding van de nog steeds toenemende schuldenproblematiek.

De wethouder van Delft, de heer S. Brandligt zal tijdens het symposium een toelichting geven op zijn ervaringen met de SchuldHulpMaatjes in zijn stad. Ook komt een inwoonster uit Delft, samen met haar SchuldHulpMaatje aan het woord om een beeld te geven van de dagelijkse werkelijkheid van mensen met schulden.

Met het symposium wil SchuldHulpMaatje het belang benadrukken van samenwerking tussen de verschillende (hulp)organisaties rondom mensen met schulden en de overheid. Zowel lokaal als landelijk. De specifieke werkwijze van SchuldHulpMaatje en de praktijk in Delft staan centraal tijdens het symposium. Delft was één van de vijf steden die in 2010 als eerste aansloten bij SchuldHulpMaatje.

Onder de naam ISOFA heeft deze vrijwilligersorganisatie al lange tijd ervaring met hulp van vrijwilligers bij schuldenproblematiek. Delft heeft dan ook belangrijke invloed gehad bij het ontwikkelen van de door SchuldHulpMaatje ontwikkelde aanpak. Doel daarbij is om mensen te helpen hun financiële problemen structureel op te lossen, zodat zij ook in de toekomst schuldenvrij kunnen blijven. Een aanpak die in de praktijk succesvol blijkt.

Symposium Vroegsignalering en preventie van schulden en armoede
Maandag 12 oktober van 14.00 – 15.30 uur
Vierhovenkerk, Obrechtstraat 50 te Delft

Datum: 8 oktober 2015
Auteur: Danielle Valk
Foto: Rijksoverheid
Website: http://www.schuldhulpmaatje.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: