MENU
Compassion verhoogt sponsorbedrag met 4 euro per maand

Compassion verhoogt sponsorbedrag met 4 euro per maand

09 nov

Sinds 2007 vraagt Compassion voor het sponsoren van een kind 29 per maand. Deze bijdrage hebben ze vanwege de kredietcrisis sindsdien niet verhoogd. Maar door inflatie en hogere kosten voor levensonderhoud in de landen waar we werken, kost het Compassion inmiddels meer om een kind goed te kunnen helpen.

Om goede zorg te kunnen blijven bieden en de sponsorkinderen te helpen zich gezond te ontwikkelen, vragen ze de sponsoren binnenkort om 4 per maand meer te geven voor de zorg aan hun sponsorkind.

Vanaf 1 januari 2016 is de bijdrage voor nieuwe sponsoringen 33 per maand, en vanaf 1 maart geldt dit ook voor bestaande sponsoringen. De laatste keer dat de sponsorbijdrage werd verhoogd was 8 jaar geleden. Omdat de verhoging is uitgesteld, is er geld vanuit andere fondswervende Compassion-landen nodig geweest om de Nederlandse sponsorbijdragen aan te vullen.

Waarom is deze verhoging nodig?
Compassion: 'In veel ontwikkelingslanden zijn de levenskosten harder gestegen dan de inflatiecorrectie, met name op het gebied van voedsel, onderwijs en medische zorg. Op veel plaatsen is eten en drinken meer dan 40% duurder geworden. Dat is bijzonder slecht nieuws voor iedereen die 80% van het maandelijkse inkomen al aan voedsel moet besteden. Datzelfde geldt voor medische zorg. Door de hogere kosten kunnen veel ouders hun kinderen niet laten helpen als ze ziek zijn.

Sponsorkinderen worden voorzien van deze hulp, maar ook voor Compassion werden de kosten in de afgelopen jaren dus steeds hoger. We hopen dat u bereid bent om ook maandelijks 4 meer te doneren voor de zorg aan uw sponsorkind. U ontvangt begin januari post met uitgebreide informatie en achtergronden.

We gebruiken uw bijdrage om uw sponsorkind op elk gebied van zijn/haar leven te ondersteunen. Uit onafhankelijk onderzoek blijkt dat deze werkwijze bijzonder effectief is. We streven ernaar een zo groot mogelijk deel van uw sponsorbijdrage voor de zorg aan uw sponsorkind te gebruiken.'

Datum: 9 november 2015
Auteur: Compassion
Foto: Compassion
Website: http://www.compassion.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: