MENU
Thema Christelijke Kinderboekenmaand 2016: Vertel nog eens

Thema Christelijke Kinderboekenmaand 2016: Vertel nog eens

02 dec

BCB, de Brancheorganisatie voor het Christelijke Boeken- en muziekvak organiseert in oktober 2016 voor de 22ste keer de Christelijke Kinderboekenmaand met als thema ‘Vertel nog eens’. Dit thema sluit aan bij het thema van de algemene Kinderboekenweek ‘opa’s en oma’s’.

Opa’s en oma’s vertellen vaak aan hun kinderen en kleinkinderen over dingen die ze hebben meegemaakt in hun leven. Sommige verhalen zijn al heel oud zijn en worden steeds opnieuw doorverteld, zodat niemand ze vergeet. Tijdens de Christelijke Kinderboekenmaand 2016 kijken we naar vroeger, maar ook naar nu. We zien de verschillen, maar ook de dingen die altijd hetzelfde zijn gebleven. Tijdens de campagne zijn er drie actieboeken en een actie-cd voor een speciale actieprijs verkrijgbaar in de christelijke boekhandel.

Vertel nog eens
In de Bijbel staan veel voorbeelden van hoe oude en wijze mensen belangrijke dingen doorvertellen. Tijdens het Joodse Paasfeest werd bloed van een lammetje op de deurposten gesmeerd. Vaders vertelden aan hun kinderen waarom dat gebeurde: op deze manier zou nooit worden vergeten hoe ze bevrijd waren uit het land Egypte. Ook nu vertellen vaders en moeders, opa’s en oma’s of meesters en juffen kinderen over God. Bij het zien van de regenboog wordt bijvoorbeeld verteld dat er nooit meer zo veel water op de aarde zal zijn als toen bij Noach. Tijdens de Christelijke Kinderboekenmaand 2016 kijken we naar vroeger, maar ook naar nu. We zien de verschillen, maar ook de dingen die altijd hetzelfde zijn gebleven.

Drie auteurs
Speciaal voor de Christelijke Kinderboekenmaand worden er drie actieboeken uitgegeven die passen bij het thema. Het prentenboek voor de onderbouw wordt gemaakt door Corien Oranje (tekst) en Thirza Beekhuis (illustraties) bij Uitgeverij Columbus. Angelique Bos (Uitgeverij Ark Media) is de auteur van het actieboek voor de middenbouw en Willeke Brouwer (Uitgeverij Callenbach) schrijft en illustreert de graphic novel voor de bovenbouw. Het prentenboek is tijdens de Christelijke Kinderboekenmaand voor € 5,95 verkrijgbaar en de actieboeken voor de midden- en bovenbouw elk voor € 4,95.

CD en werkboek
Tijdens de Christelijke Kinderboekenmaand 2016 verschijnt een nieuwe cd in de serie Oké4kids. De cd’s uit deze serie behoren al jarenlang tot de best verkochte christelijke kindercd’s in Nederland. Voor leerkrachten van de basisscholen wordt een werkboek gemaakt met lessuggesties en verwerkingen rond het thema.

Datum: 2 december 2015
Auteur: Nelleke Weeda
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.christelijkekinderboekenmaand.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: