Christelijknieuws wenst u fijne feestdagen en een positief 2016

De redactie van christelijknieuws.nl wenst alle lezers fijne feestdagen en een positief nieuwe jaar. En boven alles wensen we u Gods zegen toe! Eind december is een moment om even stil te staan, terug te blikken en ook vooruit te kijken. Geniet van deze tijd, samen met familie en vrienden!

Wij blikken even terug. De website christelijknieuws.nl publiceert sinds 2004 positieve en opbouwende berichten uit de christelijke wereld. Positief nieuws krijgt hier voorrang. Christelijknieuws wil hiervoor een platform bieden. Ruim 7500 nieuwsberichten zijn er ondertussen geplaatst, maandelijks zien we ca. 70.000 bezoekers op de site en de apps en worden er gemiddeld 375.000 pagina’s bekeken. Deze aantallen groeien ieder jaar gestaag. In 2015 mochten we in totaal ca. 800.000 bezoekers ontmoeten en werden er ruim 4.000.000 pagina’s bekeken.

Groei

De apps voor iPad, Android en iPhone voorzien in een behoefte en ook de nieuwe AppleWatch app is met succes gelanceerd in 2015. In het afgelopen jaar zagen we een groeiende belangstelling van bedrijven en organisaties voor het plaatsen van reclamebanners op de site. We plaatsen die overzichtelijk in de kantlijn of onder een nieuwsitem, zodat ze niet tussen het berichten verschijnen en de leesbaarheid verstoren. De nieuwsberichten van christelijknieuws worden ook geplaatst op de Facebook-pagina en Twitterpagina van Christelijk Nieuws en op de website NederlandsWeekblad.nl.

Presentatie

Ook nieuw in 2015 is christelijknieuws.nl/presentatie Een handige tool voor christelijke organisaties en winkels om het laatste christelijke nieuws te presenteren op een scherm of computer in de ontvangsthal of wachtkamer. Deze functie is ook uit te bouwen en aan te vullen met specifieke informatie van uw eigen organisatie.

Webwinkel

In 2015 hebben we de webwinkel losgekoppeld van de nieuwssite. Onder de naam erismeer.nl is een nieuwe webwinkel gebouwd waarmee alle uitgaven en evangelisatie materialen van onze uitgeverij AmpsenDesign aangeboden worden. Ook het evangelisatiemagazine leven.nu dat verschijnt met Kerst en Pasen is via deze webshop verkrijgbaar.

Geen sensatiejournalistiek

Op christelijknieuws.nl is geen spoor van dramatiek of sensatiejournalistiek te vinden. Wij houden vast aan onze visie om positief christelijk nieuws te publiceren. We krijgen iedere dag persberichten toegemaild en maken daar dan een selectie uit. Zelf schrijven doe we wat minder, we zijn meer een doorgeefluik. Wel bezoek we veel bijeenkomsten: een open dag van een organisatie bijvoorbeeld, of een concert. De foto’s op de website zijn grotendeels van onszelf en van TOFF-fotografie.

Iedere dag proberen we nieuwsberichten te plaatsen. Op sommige dagen zijn het er tien, op andere is het er maar één. Ons bedrijfje is niet louter commercieel, dat is een voordeel. We kunnen het werk ook even laten rusten.

Filter

Echt journalistiek is onze werkwijze niet, mede omdat we een filter gebruik. We proberen de negativiteit eruit te halen. Als we een bijeenkomst bijwonen en we vinden een onderdeel van het programma niet geweldig, dan ga we daar niet over schrijven. We willen de positieve kant laten zien, zelfs als de gebeurtenis zo dramatisch is als wat. Als er ergens een aardbeving is geweest, berichten we over noodhulpacties en vragen mensen de slachtoffers te helpen. Niet om de waarheid geweld aan te doen, maar om te laten zien hoeveel goed werk er door de mensen en hulporganisaties wordt gedaan. ‘Bedenk al wat rein is, wat lief lijk is, welluidend…’ Dat is wat we met christelijknieuws.nl proberen te doen.

Henk-Jan Oudenampsen

Redactie christelijknieuws.nl
© Henk-Jan Oudenampsen
23-12-2015
Media
https://www.christelijknieuws.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies