MENU
Kijken in de ziel: Op de drempel

Kijken in de ziel: Op de drempel

30 dec

Coen Verbraak praat met mensen die van hun arts te horen hebben gekregen dat ze nog maar korte tijd te leven hebben. Hij doet dat in een speciaal tweeluik van de NTR-serie Kijken in de ziel, getiteld Op de drempel.

Het zijn confronterende interviews over hoe het is om te leven met een doodvonnis op zak. Hoe ga je om met alle emoties die bij dat sterven horen? Wat is de beste remedie tegen doodsangst? Hoe neem je afscheid van je dierbaren? Wanneer laat je het leven los? Hoe benoem je het onbenoembare? Kortom: hoe ga je waardig dood?

Acht geïnterviewden vertellen onomwonden over leven in het zicht van de dood. Onder hen filosoof René Gude en journalist Albert de Lange van Het Parool, beide inmiddels overleden. Maar ook de 21-jarige studente kunstgeschiedenis Laura Maaskant, rechter Karin van Ringen, psychiater Margo de Jonge, televisiemaker en oud-zwemkampioene Hansje Bunschoten, communicatieadviseur Claudia van Deudekom, moeder van een tweeling van drie, en ondernemer Bernard Muller, die nog maar kort geleden een groot bedrijf leidde in de haven van Rotterdam.

Het zijn, zoals Gude het noemde, ‘levenslessen’, waarin het niet alleen gaat over de dood, maar vooral over betekenis geven aan het leven. Bij uitgeverij Thomas Rap is een gelijknamig boek met de interviews verschenen.

maandag 4 en 11 januari 2016 om 21.05 uur op NPO 2

Datum: 30 december 2015
Auteur: NTR
Foto: © Lilian van Rooi
Copyright: NTR
Website: http://www.ntr.nl/kijkenindeziel

Dit artikel delen:

Gerelateerde artikelen:

5 juli 2018 Nieuwe serie Kijken in de ziel: over religieuze leiders

Meer nieuws: