MENU
Youth for Christ biedt workshop voor docenten tijdens Trainingstour

Youth for Christ biedt workshop voor docenten tijdens Trainingstour

15 jan

Hoe vanzelfsprekend is het eigenlijk om als docent je persoonlijke geloof mee te nemen in de soms vluchtige contacten met leerlingen en collega’s? Tijdens haar jaarlijkse Trainingstour in februari gaat Youth for Christ voor het eerst ook docenten ondersteunen om christen te zijn voor de klas.

Jan van den Berg, projectleider van de Trainingstour en werkzaam bij Youth for Christ, gelooft dat die contacten verschil maken. “Christen zijn als docent gaat over veel meer dan vertellen wat je gelooft. Maar welke plek kan en mag het geloof hebben in dat contact? Tijdens de workshop Christen voor de Klas gaan we daar samen over in gesprek.” Youth for Christ werkt al bijna 40 jaar op scholen in Nederland, vooral via educatief theater. De workshop wordt gegeven door een professional van Switch Onderwijsprojecten, die prikkelt, uitdaagt en relativeert.

Avondvullend
De Trainingstour is een avondvullend programma waarin veel ruimte is om anderen te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. Daarnaast krijgen bezoekers in vier workshops tips, ervaringsverhalen en inspiratie mee voor het nieuwe jaar. Met 30 tips voor missionair jeugdwerk gaat niemand naar huis zonder een nieuw idee. Gods verhaal in jouw jongerenwerk laat jeugdleiders nadenken over Gods weg met hun eigen leven. En hoe sluit je aan op de levens van jouw jongeren?

Lokale context
Met de Trainingstour komt Youth for Christ dichterbij om in de lokale context jeugdleiders, pioniers en nu ook docenten te trainen. Van Marum tot Goes en van Capelle aan den IJssel tot Deventer. Jan van den Berg: “Met de Trainingstour willen we jeugdleiders lokaal inspireren en toerusten om samen in beweging te komen voor jongeren. Of die nu in de kerk of daarbuiten zijn. Door elkaar te bemoedigen en onderling ervaringen uit te wisselen, helpen we jeugdleiders hun jeugdwerk missionair vorm te geven.”

Meer informatie
De avonden van de Trainingstour zijn na aanmelding gratis te bezoeken. Aanmelden kan op kerk.yfc.nl/aanmelden-trainingstour-2016.
Het volledige programma, het workshopaanbod en een overzicht van de data en de zeven plaatsen is te vinden op kerk.yfc.nl/trainingstour-2016.

Over Youth for Christ
Gedreven door Gods liefde zoekt Youth for Christ jongeren op, helpt en groeien en biedt hen hoop. Door jongerenwerk op school, op straat en in de kerk komt Youth for Christ jaarlijkse met 60 duizend jongeren in contact. Youth for Christ traint jaarlijks zo’n 3.500 jeugdleiders in kerken en evenementen.

Datum: 15 januari 2016
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.youthforchrist.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: