MENU
Licht voor de Kandawo-taalgroep door een Bijbelcursus

Licht voor de Kandawo-taalgroep door een Bijbelcursus

27 feb

Ondanks het jarenlange vertaalwerk bleef de Kandawo-taalgroep in het duister wandelen. Door een Bijbelcursus brak de waarheid uit Gods Woord eindelijk door. Voor veel mensen was het de eerste keer dat ze de waarheid van het Evangelie hoorden.

Marjan Aubrey-Sikkema is, samen met haar man Luke, onderdeel van het SALT-team. SALT staat voor Scripture Application and Leadership Training. Het team geeft Bijbelcursussen in Papoea-Nieuw-Guinea en de Pacific. Deze keer waren ze te gast bij de Kandawo.

Marjan schrijft: “We zagen God aan het werk: de harten van de deelnemers werden bewogen en zelfs het weer werkte mee. Mensen realiseerden zich dat hun kerkleven voorheen nooit echt impact had op hun leven, levensstijl en overtuigingen. De harten van velen van hen braken toen zij het resultaat van hun zondige leven en de betekenis van het kruis van Jezus begonnen te begrijpen.”

Het onderwijs over satan en zijn strategieën, in vergelijking tot de kracht van God, opende bij veel deelnemers de ogen. Tot op dat moment geloofden ze dat zijn kracht en die van God hetzelfde waren. Nu zagen ze dat ze als Gods kinderen in Zijn kracht mogen wandelen, zonder bang te zijn voor de tegenstander. Ook begrepen ze dat het offeren aan geesten in strijd is met Gods Woord.

“Nu heb ik de waarheid en het licht gezien! Ik ga de boodschap over het kruis van Jezus brengen in mijn familie en de kerk.” deelnemer Bijbelcursus

Het was geweldig om te zien dat God eenheid bracht onder de zeven kerkelijke denominaties die aanwezig waren. Door Gods genade bestudeerden zij gezamenlijk de Bijbel. Wat ze daarbij leerden, gebruikten ze om toneelstukken op te voeren en te evangeliseren.

Op de derde cursusdag probeerde satan verdeling en afleiding te brengen. De SALT-deelnemers werden ontevreden over het eten. Er brak bijna een gevecht uit en de deelnemers hadden al besloten om tijdens het weekend te vertrekken. De volgende dag kwamen een aantal SALT-onderwijzers, het lokale SALT-comité en de deelnemers bij elkaar om de problemen op te lossen. Het was de eerste keer dat de Kandawo problemen oplosten door met elkaar te praten, zonder te vechten. God zelf leerde hen de les van vergeving. Ze bleven allemaal voor de tweede week van de cursus.”

Datum: 27 februari 2016
Auteur: Wycliffe Bijbelvertalers
Foto: Wycliffe Bijbelvertalers
Website: http://www.wycliffe.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: