MENU
Messiaanse gelovigen geven onderwijs over het doel van de wet

Messiaanse gelovigen geven onderwijs over het doel van de wet

10 maa

Moeten zowel Joodse als niet-Joodse gelovigen de wet houden? Welke onderdelen van de wet zouden wel en welke zouden niet vandaag gehouden kunnen worden? Welke betekenis moeten we toekennen aan de 'Mondelinge Wet'? Hoe verhoudt zich de wet tot het verzoeningswerk van IsraŽls Messias? Zomaar een aantal vragen die veel christenen vandaag bezighouden en soms zelfs tot felle discussies kunnen leiden.

De broers Victor en Meno Kalisher spreken over het doel van de wet op twee studiedagen in respectievelijk Drachten en Doorn. Victor en Meno zijn zonen van de bekende Joodse Holocaustoverlevende Zvi Kalisher, die na de oorlog in IsraŽl zijn Messias mocht vinden.

Victor Kalisher
Victor is directeur van het IsraŽlische Bijbelgenootschap, gevestigd in hartje Jeruzalem. In IsraŽl verspreiden ze naast Bijbels ook Bijbelstudiemateriaal voor verschillende leeftijden. Op hun Hebreeuwse Bijbelwebsite is de hele Bijbel te lezen, te beluisteren en te bestuderen. ďWe willen graag het Joodse geloof aan mensen bekend maken; het geloof in de Joodse Messias Jezus en dus geen vreemde religieĒ, aldus Victor.

Meno Kalisher
Op 17-jarige leeftijd schaamt Meno zich voor het Messiaanse geloof van zijn ouders en twijfelt hij of ze het wel bij het rechte eind hebben. Door studie van de profetieŽn raakt hij er echter van overtuigd dat de Heere Jezus de Messias en zijn persoonlijke Verlosser is.

Meno is voorganger van een Messiaanse gemeente in Jeruzalem. Hij ontmoet soms afwijzing en tegenwerking, maar blijft desondanks vastberaden zijn eigen volk met het Evangelie dienen. Inmiddels is de gemeente uitgegroeid tot een paar honderd gelovigen, waarbij geloofsopbouw en evangelisatie een belangrijke plaats innemen.

Vr. 8 april, 9.30 - 16.30 uur
Vrije Baptistengemeente Bethel
De Bolder 75, Drachten
Za. 9 april, 10:00 - 16.30 uur
Kapel van het Brandpunt
Postweg 18, Doorn

Prijs: Ä 25 (incl. lunch)
Informatie en opgave:
Drachten: www.bethel.nl
Doorn: www.israelendebijbel.nl

Datum: 10 maart 2016
Auteur: David van Wijck
Website: http://www.israelendebijbel.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws:

Ezel
20 jul

Ezel meer

Slangen
13 jul

Slangen meer

Sjalom
16 jun

Sjalom meer

Schaduw
18 mei

Schaduw meer

Vuurvlam
30 maa

Vuurvlam meer