MENU
Kunstenares Jip Wijngaarden op ontmoetingsdag Israel en de Bijbel

Kunstenares Jip Wijngaarden op ontmoetingsdag Israel en de Bijbel

29 maa

Kunstenares Jip Wijngaarden vertelt op 5 mei over haar werk op de jaarlijkse ontmoetingsdag van IsraŽl en de Bijbel in Ede. Daarnaast zal Patrick Ršdecker, een Messiasbelijdende Jood uit IsraŽl, vertellen hoe God hem bevrijdde van zijn verslaving.

Jip Wijngaarden is bij veel mensen bekend door haar rol als Anne Frank in het verfilmde toneelstuk van Jeroen Krabbť. In de jaren negentig komt zij tot geloof en ontwikkelt zij zich als kunstenares. In haar schilderijen hebben het Joodse volk, de Holocaust en de Bijbel een centrale plek. Ze exposeerde onder andere in de synagogen van Groningen, Enschede en Elburg. Aan de hand van haar schilderijen zal zij vertellen over het thema ĎBevrijdingsdag voor IsraŽlí.

Patrick Ršdecker werd bevrijd door de Messias
Patrick Ršdecker werd geboren in een Joods Nederlands gezin, maar groeide op in AustraliŽ en IsraŽl. In 1984 raakt hij verslaafd aan drugs en alcohol. Hij komt komt meerdere keren in de gevangenis terecht wegens gewapende overvallen. Uiteindelijk belandt hij op straat in Tel Aviv. Na diverse afkickpogingen in veertig verschillende afkickcentra wil niemand hem meer opnemen. Dan ontmoet hij op straat iemand die hem een Bijbel geeft. Via hem krijgt Patrick in een Messiaans afkickcentrum een behandeling. En daar vindt hij Jezus als de Joodse Messias en wordt hij werkelijk bevrijd: ďGod heeft mijn hart veranderd en me een bewogenheid gegeven voor mensen die gebonden zijn, die zichzelf niet kunnen bevrijden.Ē

Voor het hele gezin
De ontmoetingsdag van IsraŽl en de Bijbel is voor het hele gezin. Het hoofdprogramma bestaat onder andere uit samenzang, overdenkingen en verhalen over de Bijbelverspreiding onder het Joodse volk. Dit jaar zijn er daarnaast voor het eerst ook workshops. Er zijn aparte programmaís voor kinderen en jongeren. Tussendoor is er tijd om de informatiemarkt te bezoeken. De dag begint om 10 uur en wordt gehouden in De Schuilplaats te Ede (Otterloseweg 18a).

Datum: 29 maart 2016
Auteur: David van Wijck
Foto: Jip Wijngaarden
Website: http://www.israelendebijbel.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: