MENU
Mozaiek0318 brengt live album uit met Kees Kraayenoord

Mozaiek0318 brengt live album uit met Kees Kraayenoord

05 apr

De jonge kerk Mozaiek0318 brengt op 15 april 2016 hun eerste album uit: ‘Feest van Genade’. Het is een live cd die afgelopen jaar onder leiding van aanbiddingsleider/voorganger Kees Kraayenoord is opgenomen.

Het is het eerste album dat Kees uitbrengt sinds ‘Uw liefde tegemoet’ uitkwam, de Nederlandstalige versie van zijn cd ‘Running Into Love’. ‘Feest van Genade’ luidt een nieuw seizoen in voor Kees Kraayenoord. Het is een cd van en door Mozaiek0318 met als doel andere kerken in Nederland te dienen met nieuwe liederen.

“Feest van Genade” bevat twaalf nieuwe, Nederlandstalige liederen, die Kees schreef met schrijvers als Matthijn Buwalda, Amanda Lock en Reyer. Het album werd geproduceerd door Rob Buis. Bij het album verschijnen tussen Pasen en Pinksteren vijf live video’s op YouTube, bij liedjes als ‘Hou Vol’ en ‘Van Slaaf tot Koning’. Het album is ook digitaal te verkrijgen op Itunes, waar het naast de liedjes ook twee bonusvideo’s bevat die in een huiskamer-setting zijn opgenomen.

“Ik ben door de mensen van mijn platenlabel Integrity uitgedaagd om met onze gemeente een plaat te maken die voor ons land bedoeld is, die de ‘sound’ van Nederland vertegenwoordigt. “We hebben dit album heel gericht voor de kerk geschreven” zegt Kees. “We hebben gezocht naar woorden van herkenning, naar heel gewone taal. We hebben heel bewust in het Nederlands geschreven. Uit een vertaling spreekt gewoon minder gevoel. De maatstaf is steeds geweest: “kan dit straks gezongen worden?”

“Dit is een album dat voor mij het einde van een periode markeert, waarin ik als aanbiddingsleider het land rondtourde. Het luidt de start in van een nieuw seizoen”, zegt Kees. “Het album markeert dat ik mijn bediening heb mogen thuisbrengen in de lokale gemeente. Het is een album geworden waar ik super trots op ben, dat ongelooflijk goed klinkt. Het is voor mij een zegen dat we mogen investeren in Zijn gemeente. De kerk is iets dat eeuwig zal bestaan.”

Kees Kraayenoord ervaart een duidelijke roeping om een nieuwe generatie aanbiddingsleiders op te leiden. Om dat doel te realiseren worden voorbereidingen getroffen voor een ‘School van aanbidding’. “Ik hoop dat we binnen Mozaiek0318 een cultuur van creativiteit kunnen ontwikkelen. Dat Mozaiekers en bevriende schrijvers op schrijfkamp gaan en samen nieuwe liedjes schrijven. “Het is mijn droom dat we op een volgend album dat we vanuit de gemeente zullen gaan uitbrengen, nieuwe nummers hebben van mensen die misschien nog nooit een liedje hebben geschreven.”

Datum: 5 april 2016
Auteur: Maartje Dekens
Foto: © SUEgraphy – Suzanne van de Zande
Website: http://www.mozaiek0318.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: