MENU
BCB-directeur Els de Jong wordt kinderboekenuitgever bij Royal Jongbloed

BCB-directeur Els de Jong wordt kinderboekenuitgever bij Royal Jongbloed

10 apr

Els de Jong-van Gurp, directeur van de BCB (Brancheorganisatie voor het Christelijke Boeken- en Muziekvak), stapt over naar Royal Jongbloed in Heerenveen. Ze volgt daar Aukelien Wierenga op, die eerder dit jaar de overstap maakte naar hulporganisatie Woord en Daad.

De Jong maakte het nieuws bekend via Facebook en Twitter: „De laatste maanden heb ik mij afgevraagd of ik, als 57-jarige, nog eens de stap kon zetten naar een andere functie. Ik vind het ontzettend leuk dat ik binnen het boekenvak wat anders mag gaan doen. Ik ga na 11 jaar BCB mijn tanden in een nieuwe klus zetten: uitgever van het kinderboekenfonds bij Royal Jongbloed. Veel zin in!"

De Jong was enige tijd voorzitter van de promotiewerkgroep christelijke kinderboeken en werkte eerder freelance voor verschillende kinderboekuitgeverijen. De Jong werd in 2005 directeur toen de BCB ontstond na een fusie tussen het Christelijk Lectuur Kontakt en de stichting Samenwerkende Christelijke Boekhandels.

Els de Jong-van Gurp was in september 2015 nog actief betrokken bij de organisatie van de Kinderboekenmaand (foto). Het was de 21ste keer dat er een Christelijke Kinderboekenmaand werd georganiseerd en met het thema ‘Weet je?’ sloot de christelijke boekenbranche naadloos aan bij het thema van de algemene Kinderboekenweek ‘natuur, wetenschap en techniek’.

Datum: 10 april 2016
Auteur: Redactie Christelijknieuws.nl
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.leesenluister.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: