MENU
Corrie de Jong aan de slag bij Stichting Stephanos als bureaumedewerker

Corrie de Jong aan de slag bij Stichting Stephanos als bureaumedewerker

29 apr

Stichting Stéphanos heeft Corrie de Jong aangesteld als bureaumedewerker. Corrie de Jong (36) is lid de Hersteld Hervormde Gemeente te Nieuw-Lekkerland en werkte van januari 2013 tot februari 2016 al als vormingswerker bij Stichting Stéphanos in Malawi.

De Jong zal de komende periode ingewerkt worden. De benoeming gaat in op 9 mei 2016.
Tegelijk met de benoeming van de Jong, zal in Werkendam (Leemansstraat 23, 4251 LD) een kantoor geopend worden, van waaruit de bureaumedewerker zal gaan werken.

Stichting Stéphanos is al 27 jaar werkzaam in Malawi, één van de armste landen ter Wereld. Het doel van Stéphanos is om vanuit Bijbels perspectief diaconale hulp en (Bijbels)onderwijs te brengen aan de meest kwetsbaren, met name weeskinderen en hun omgeving. Deze hulp is gebaseerd op Reformatorische grondslag.

In Malawi leven door malaria en aids meer dan 1 miljoen weeskinderen. In Malawi is op verzoek van de overheid een weesdorp ontstaan, wat gerund wordt door met name Malawiaanse werkers. Stichting Stéphanos steunt ook in dorpen buiten het weesdorp meer dan 3000 weeskinderen en hun omgeving in hun behoeften. Onder anderen door middel van landbouwprojecten d.m.v. microkredieten en landbouwvoorlichting, voedselprogramma’s, aids en malaria preventie programma’s en kind of familie adoptieprogramma’s.

Momenteel is de Jong werkzaam als ISK-docent (Internationale Schakelklas) en geeft Nederlands aan buitenlandse jongeren, met name asielzoekers.

Datum: 29 april 2016
Auteur: H. Droppert
Foto: Stichting Stephanos
Website: http://www.stephanos.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: