MENU
Mensenkinderen: Lachen is gezond

Mensenkinderen: Lachen is gezond

12 mei

Nederlandse kinderen hebben genoeg redenen om te lachen. Zij hebben een zorgeloos leven en zijn vooral bezig met leuke dingen. De gezichten van de allerarmste (wees)kinderen in AlbaniŽ staan vaak strak.

Voor hen geldt dat er niet zoveel te lachen valt omdat zij te maken hebben met de zorgen van alledag. Mensenkinderen helpt met het organiseren van zomerkampen zodat Albanese (wees)kinderen ook twee weken lang bezig zijn met leuke dingen doen. De strakke, bleke gezichten veranderen zienderogen in blije, zorgeloze, stralende kinderkoppies die breeduit lachen van oor tot oor.

Nederlandse kinderen hebben genoeg redenen om te lachen. Ze hebben een overvloed aan leuke dingen te doen. Ze gaan naar verjaardagspartijtje, zitten op een sportclub, gaan naar de scouting of spelen na schooltijd met een vriendje of vriendinnetje. Nederlandse kinderen hebben hun agenda volstaan met leuke dingen om te doen. Kinderen uit de allerarmste gezinnen in AlbaniŽ hebben weinig redenen om te lachen. Anders dan de schaterende Nederlandse kinderen staan hun koppies vaak strak. Hoewel ze nog jong zijn, is hun leven moeilijk en zwaar. Deze kinderen hebben te maken met de zorgen van alledag. Vaders grijpen naar de drank om aan de realiteit van het dagelijkse leven te ontkomen. Moeders moeten noodgedwongen de deur uit om, vaak tevergeefs, op zoek te gaan naar werk. Het gevolg is dat kinderen doelloos over straat rondzwerven en er bijna geen eten is. Op vakantie gaan! Als ze al weten wat het is, kunnen ze er alleen maar van dromen.

Mensenkinderen helpt met het organiseren van zomerkampen om de vakantiedromen van deze kinderen uit te laten komen. Eenmaal per jaar een vakantie aan zee doet hen zoveel goeds. Een programma met spelen, sporten, zingen, muziek maken, dansen en gezonde maaltijden doet wonderen. Twee weken bezig zijn met alleen maar leuke dingen. De strakke bleke koppies veranderen zienderogen in blije, zorgeloze kindergezichtjes die plezier hebben en breeduit lachen van oor tot oor.

Naast AlbaniŽ biedt Mensenkinderen ook hulp aan de allerarmsten in ArmeniŽ, Bulgarije en MoldaviŽ. Wanneer mensen in plotselinge nood terecht komen, zet Mensenkinderen alles in het werk om in de noodzakelijke basisbehoeften te voorzien zoals voedsel, een gezonde en veilige plek om te wonen, warmte en kleding. De benodigde spullen worden niet gebracht vanuit Nederland maar ingekocht bij de plaatselijke bevolking. Daarnaast organiseert Mensenkinderen zomerkampen voor kinderen zodat zij afstand kunnen nemen van de dagelijkse beslommeringen.

Mensenkinderen is in navolging van Jezus Christus (MattheŁs 9: 35-36) bewogen met de allerarmsten in AlbaniŽ, ArmeniŽ, MoldaviŽ en Bulgarije en wil hulp bieden door mensen in Nederland bewust te maken van de grote nood en zorgen dat zij betrokken raken bij het werk van Mensenkinderen zodat de allerarmsten gesteund en bemoedigd worden door de Blijde Boodschap en barmhartige daden.

Datum: 12 mei 2016
Foto: Mensenkinderen
Website: http://www.mensenkinderen.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: