MENU
Verre Naasten organiseert 1e editie Missie VONK

Verre Naasten organiseert 1e editie Missie VONK

19 mei

A.s. vrijdagavond en –nacht organiseert Verre Naasten de 1e editie van het evenement Missie V.O.N.K., een nachtelijke sponsorevenement rond het thema ‘geloof delen wereldwijd’ in de bossen van Ommen.

Tijdens Missie V.O.N.K. stappen deelnemers 15 uur lang in de schoenen van evangelisten wereldwijd en ervaren via verschillende opdrachten hoe uitdagend geloof delen is. Aan de 1e editie van Missie V.O.N.K. doen 11 teams mee, waaronder een team vluchtelingen uit het AZC Zeewolde met christenen uit Afghanistan en Iran.

“Missie V.O.N.K. richt zich op kerken “ vertelt Hagar Prins, hoofd Communicatie en Fondsenwerving van Verre Naasten. “Als landelijke mission-organisatie van de Gereformeerde Kerken vrijgemaakt (GKv), willen we zo het GKv-mission-werk dichterbij de kerkleden brengen door mensen zélf te laten ervaren wat evangelisten wereldwijd meemaken. Daarom hebben we GKv-kerken uitgedaagd om mee te doen met een team, bij voorkeur met deelnemers van verschillende leeftijden. Geloof delen wereldwijd doe je immers samen en tegelijkertijd is het zo een mooie teambuildingsactie voor de kerk.”

“We planden dit evenement bewust in het weekend na Pinksteren; het evenement draait om geloof delen wereldwijd, hoe houd je het vuur van Pinksteren brandend?” aldus Hagar. “Tijdens Missie V.O.N.K gaan we daar inhoudelijk op in en we testen de teams op eigenschappen die je als evangelist nodig hebt, zoals lef, moed, creativiteit en doorzettingsvermogen. Veel van de evangelisten die we steunen, werken onder moeilijke omstandigheden. Hun boodschap is niet altijd gewenst, soms worden ze zelfs bedreigd of mishandeld. En toch zetten ze door! Die inspiratie en passie voor het geloof geven we graag door, ook tijdens dit evenement.”

Deelnemers aan Missie V.O.N.K laten zich voor hun prestatie sponsoren, de tussenstand bedraagt nu ruim 22.000 euro. De opbrengst gaat naar het werk van evangelisten wereldwijd. Een opvallend groep deelnemers is het team ‘Refugees Zeewolde’ met christen-vluchtelingen uit Afghanistan en Iran, onder wie enkele pas-bekeerden. “Wij weten als geen ander hoe belangrijk is dat mensen hun geloof delen,” lichten zij hun motivatie toe. Missie V.O.N.K. is van 20 en 21 mei van 19.00-10.00 uur in de bossen van Ommen, startpunt camping Bergzicht

Datum: 19 mei 2016
Auteur: Hagar Prins
Website: http://www.missievonk.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: