MENU
Verre Naasten organiseerde sponsornacht in Ommen

Verre Naasten organiseerde sponsornacht in Ommen

21 mei

In de nacht van vrijdag 20 op zaterdag 21 mei organiseerde mission-organisatie Verre Naasten voor de eerste keer Missie V.O.N.K. Aan dit outdoor-evenement in Ommen deden 11 teams van verschillende kerken mee. Samen wisten de 110 deelnemers bijna 31.000 euro aan sponsorgeld in te zamelen voor het werk van evangelisten wereldwijd

Tijdens de opening kwamen alle deelnemende teams voor een verrassing te staan: aan ieder team werden twee asielzoekers toegevoegd. Een Pakistaanse predikant wist namelijk 20 asielzoekers uit diverse landen te mobiliseren voor Missie V.O.N.K. Dat bracht de dagelijkse praktijk van evangelisten meteen dichtbij voor de deelnemers. Want zowel improvisatievermogen als gastvrijheid zijn kenmerkend voor het werk van evangelisten. Daarnaast vertelden de asielzoekers indrukwekkende levensverhalen.

Outdoor-opdrachten
Ook de verschillende outdoor-opdrachten focusten op eigenschappen van evangelisten, zoals vertrouwen, moed, kracht en doelgerichtheid. Bijpassende opdrachten die in de bossen rond camping Bergzicht werden uitgevoerd, waren onder meer boomklimmen, een apenhang, steppen en de ladderproef.

Indiase oproepen
Drie Indiase predikanten gaven Missie V.O.N.K. een extra, internationaal tintje. Tijdens de snert-break, middenin de nacht, riep ds. V. Lalnghakthang Khawbung uit Noordoost-India op om het christen-zijn vooral ook praktisch op te pakken, door te zorgen voor de naaste en voor Gods wereld. Ds. Mathusela Limboo benadrukte bij het ontbijt een persoonlijke relatie met God als inspiratiebron om het geloof te delen, wereldwijd. En ds. Ros Infimate sloot Missie V.O.N.K. af door iedereen Gods zegen mee te geven.

Verre Naasten
Verre Naasten is de mission-organisatie van en namens de Gereformeerde Kerken vrijgemaakt. Met het organiseren van Missie V.O.N.K. wil Verre Naasten geloof delen wereldwijd op een aansprekende manier onder de aandacht brengen van kerkleden en geld inzamelen voor het mission-werk. Het is de bedoeling om Missie V.O.N.K. in 2017 opnieuw te organiseren, in het weekend na Pinksteren (9-10 juni 2017).

Datum: 21 mei 2016
Auteur: Arjan Woertink
Foto: Verre Naasten
Website: http://www.verrenaasten.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: