Eppo Bruins bezoekt maakindustrie in Overijssel

Maandag 13 juni bezoeken Tweede kamerlid, dr. Eppo Bruins van de ChristenUnie en de Statenfractie in Overijssel een aantal bedrijven in Hardenberg en Twente om zich te laten informeren over kansen van de maakindustrie. In Overijssel en in het bijzonder in Twente wordt stevig ingezet op het belang en de toekomst van de maakindustrie.

Naast de hoogwaardige technologisch ontwikkeling spelen daarbij zaken als vakmanschap, opleiding van personeel een rol. Eppo Bruins, die in november Arie Slob in de Tweede Kamer is opgevolgd, beschouwt de maakindustrie als kansrijk en wil daar de komende periode ook een speerpunt van maken in het economisch beleid van de ChristenUnie. De Statenfractie in Overijssel is in het kader van de ontwikkeling van de regionale economie zeer betrokken op de kansen voor de maakindustrie, maar beseft dat die ontwikkeling ook stevig gestimuleerd moet worden via kennis- en innovatiecentra. Bovendien moet het midden- en kleinbedrijf daarop aanhaken.

De ChristenUnie start In Hardenberg. Daar bezoekt de delegatie van de ChristenUnie het bedrijf Itter van ondernemer Henk Wiersma. Met Wiersma treffen zij een ondernemer, die betrokken is op de regionale economie en arbeidsmarkt en daar ook kansen ziet.

In Almelo (12.15uur) gaat de CU-delegatie op bezoek bij Aeronamic. Eén bedrijf dat onder meer onderdelen voor de JSF vervaardigt. Daarna gaat de tour verder naar Thales, waar uitgebreid van gedachten zal worden gewisseld over smart industrie en technologie. De ChristenUnie wil ook graag weten hoe een bedrijf als Thales zich verhoudt tot het regionale MKB-bedrijfsleven en welke ontwikkeling en kansen zij voor de maakindustrie in Twente zien.

De ChristenUnie sluit de tour van de maakindustrie af met een bijeenkomst bij de gemeente Rijssen, waar met bestuurders en fractievoorzitters onder meer over de toekomst en het belang van de industrie in Overijssel zal worden gesproken.

Dr. Eppo Bruins was voor zijn lidmaatschap van de Tweede Kamer directeur van de technologiestichting STW. Daar was hij belast met het bevorderen van technische wetenschap en innovatie. Bruins is enthousiast over de mogelijkheden om slim en enthousiast de moderne technologie en industrie te stimuleren. De Statenfractie van de ChristenUnie ziet dat er in Twente veel boeiende ontwikkelingen in de maakindustrie zijn en wil met de tour de oriëntatie op de maakindustrie versterken.

Wim Hovestad
Christenunie
09-06-2016
Samenleving
https://www.overijssel.christenunie.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies