MENU
Veldwerker Stephanos vertaalt kinderbijbel

Veldwerker Stephanos vertaalt kinderbijbel

24 jun

Deel één van de kinderbijbel van H. van Dam is vertaald in het Chinyanja -een taal in oostelijk Zambia-, nauw verwant aan het Chichewa dat in Malawi gesproken wordt. Het Chinyanja wordt ook wel Chichewa genoemd. Deze taal wordt in verschillende landen in Afrika gesproken. Deze kinderbijbel gaat in zowel Zambia als Malawi verspreid worden.

Stéphanos veldwerker Anneke van Asselt zorgde samen met Greyford Ndhlovu -werkzaam bij het Ministerie van onderwijs in Zambia- voor de vertaling.

Anneke aan het woord: “Omdat er zo weinig leesmateriaal is in het Chinyanja, zijn we jaren geleden begonnen met zomaar wat verhalen uit de Van Dam Bijbel te vertalen en als kleine losse boekjes te printen. We gebruiken ze voor de jongerenclubs en voor de alfabetiseringsgroepen of verspreiden ze op scholen zodat er genoeg is/was om met een hele klas te kunnen lezen. Het doel van Stéphanos is om zoveel mogelijk Gods Woord te verspreiden en op deze manier heeft het dan een dubbele werking, want het bevordert ook het lezen.” En over het vele vertaalwerk zegt Anneke: “Het is God Die de krachten en mogelijkheden heeft gegeven om het te kunnen doen”.

Stéphanos zal ook in Malawi en Zambia met deze vertaling gaan werken. Het is de bedoeling dat de kinderbijbel in Malawi ingezet gaat worden voor de kinderen en/of voor toerusting van leidinggevenden.

De ZHHK (Zending Hersteld Hervormde Kerk) zal ook de kinderbijbels afnemen om ze te verspreiden in de gemeenten van de RPC (Reformed Presbyterian Church of Malawi), zodat ze ingezet kunnen worden bij het zondagsschoolwerk.

Aan de vertaling is jaren gewerkt. Het is de bedoeling dat de kinderbijbel in september op de markt komt.
Van Asselt heeft eerder ook de Kijk en Luisterbijbel deel 1 van Laura Zwoferink vertaald voor Malawi en Zambia. Ook deze Kijk en Luisterbijbel wordt door verschillende organisatie gebruikt in Malawi en Zambia.
Stichting Stéphanos geeft diaconale hulp aan de allerarmsten in Malawi en Zambia, met name aan weeskinderen en hun omgeving


Datum: 24 juni 2016
Auteur: H. Droppert
Foto: Stichting Stephanos
Website: http://www.stephanos.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: