MENU
Ruimte om te leren: scholenproject in Zambia afgerond

Ruimte om te leren: scholenproject in Zambia afgerond

28 jun

Deze maand sluit Red een Kind het EU-project 'Engine' in Zambia af. We hebben 3,5 jaar mogen werken aan het ondersteunen van 30 gemeenschapsscholen in een verre uithoek van het land en mooie resultaten mogen bereiken!

Het project stond in Nederland bekend als 'Ruimte om te leren', waarbij het doel was om 6.000 kinderen naar school te laten gaan. De focus lag op 30 gemeenschapsscholen - door ouders zelf opgericht - in Chama en Mafinga in Zambia. Er zijn indrukwekkende resultaten en uitkomsten behaald, die we graag met je delen!
De inschrijvingen voor de 30 scholen zijn gestegen met 43% en het overgangscijfer in klas 7 is gestegen van 37% naar 96%. Dankzij lobby van alle betrokkenen zijn nu geen 2 maar wel 27 getrainde leerkrachten op de scholen. Er zijn 163 vrijwillige leerkrachten getraind en ook ouder-/leraarcomités werden getraind in het management van de school. Daarnaast zijn er kinderraden opgezet zodat ze een stem hebben onder hun leeftijdsgenoten, maar ook bij hun leraren. Tot slot zijn er zelfhulpgroepen opgezet, waarin ouders zaken rondom hun leefomstandigheden en de voorzieningen in het dorp bespraken.

Het mooie is dat het project niet ophoudt nu Red een Kind het programma afsluit. Een groot deel van de scholen (27 van de 30) heeft het voor elkaar gekregen om extra fondsen van andere partijen aan te trekken, zodat ze verder kunnen gaan met de bouw van klaslokalen, huizen voor de leerkrachten en toiletten bij de scholen.

Prachtige resultaten, die mogelijk zijn gemaakt door de funding vanuit de EU, maar ook zeker dankzij de gulle giften van onze donateurs!

Datum: 28 juni 2016
Auteur: Red Een Kind
Foto: Red Een Kind
Copyright: Red Een Kind
Website: http://www.redeenkind.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: