MENU
Evangelische Hogeschool vanaf juli een erkend goed doel

Evangelische Hogeschool vanaf juli een erkend goed doel

08 jul

De Evangelische Hogeschool (EH) in Amersfoort mag zich vanaf 1 juli 2016 ‘erkend goed doel’ noemen. De EH behoort daarmee tot de eerste groep goede doelen die de nieuwe erkenningsregeling van het Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF) ontvangt.

De nieuwe erkenningsregeling is in plaats gekomen van de vroegere keurmerken van toezichthouder CBF, de Raad voor financiële Betrouwbaarheid (RƒB) en het Keurmerk Goede Doelen.

“We zijn hier heel erg blij mee,” laat Arjan Dekker, hoofd bedrijfsvoering EH weten. “Deze erkenning laat namelijk zien dat de doelen die we als school hebben ook daadwerkelijk worden gerealiseerd, dat de interne organisatie aan de eisen voor erkenning voldoet, en dat we transparant zijn in de wijze waarop de donateursgelden worden besteed.”

Vanwege het bijzondere karakter van het onderwijs van de EH (de school biedt geen beroepsopleiding) ontvangt zij van de overheid geen enkele subsidie. Voor haar inkomen is zij dus volledig afhankelijk van giften vanuit particulieren, kerken, bedrijven en fondsen.
Dekker: “Het boekjaar 2015/2016 mogen we met goed resultaat afsluiten en dat vind we een geweldig wonder. We zijn ontzettend dankbaar voor al die donateurs die het werk van de EH een warm hart toedragen en het belang van vorming van jongeren inzien en mede mogelijk willen maken.”

Op 14 en 15 april vond de jaarlijkse sponsoractie plaats waaraan de huidige studenten en personeelsleden deelnamen. Deze actie heeft een totaal bedrag van € 27.463,27 opgeleverd. Nog niet eerder bracht een actie zoveel geld op.

De EH is vooral bekend van het EH-Basisjaar, een eenjarige opleiding ter voorbereiding op hbo en universiteit, en het EH-Traject, een vijf maanden durende opleiding gericht op studenten die voortijdig stoppen met hun studie. Jaarlijks studeren ca. 250 jongeren aan de EH. Het komend jaar viert de school haar 40-jarig jubileum.

Op bijgevoegde foto ziet u v.l.n.r.: Cors Visser (voorzitter van het bestuur van de EH), mw. Roline de Wilde (directeur-bestuurder CBF) en Arjan Dekker (hoofd bedrijfsvoering EH). Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de EH via (033) 460 4000 of via o.visser@eh.nl.

Datum: 8 juli 2016
Auteur: Onno Visser
Foto: Evangelische Hogeschool
Website: http://www.eh.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: