MENU
Bijzondere ontmoeting Fatao Nebie en zijn sponsors

Bijzondere ontmoeting Fatao Nebie en zijn sponsors

09 jul

Ze hadden hun oud-sponsorkind Fatao Nebie (28) al in het maart-nummer van het magazine Werelddelen gezien. Maar dat ze hem kort daarna ook zouden ontvangen in hun eigen huis, dat had familie van Steenbergen niet gedacht!

Fatao Nebie uit Burkina Faso verblijft een week in Nederland voor bezoek aan diverse bedrijven en om te spreken op de jaarlijkse BusinessMeeting van Woord en Daad. Een bezoek aan de familie, die hem in zijn kinder- en tienerjaren gesponsord heeft, staat hoog op het lijstje van Fatao.

Wat zenuwachtig en met en lach op zijn gezicht stapt Fatao dinsdagavond 21 juni de woonkamer bij zijn sponsors binnen. ‘Ik ben erg blij dat ik hier kan zijn en dank God voor jullie support al die tijd! Dankzij uw sponsoring kon ik naar de basisschool, deed ik de opleiding elektrotechniek, kwam ik aanraking met het christelijk geloof en leerde ik Jezus Christus persoonlijk kennen. Ik heb eigenlijk geen woorden die uitdrukken hoeveel dit alles voor mij en mijn familie betekent. Als manager van cashewfabriek Anatrans ben ik verantwoordelijk voor het hele proces van de cashewverwerking: een goede baan, waardoor ik mijn familie (ouders en 6 broers en zussen) kan ondersteunen.’

Trots en met een dankbaar hart geeft Fatao zijn sponsors een cadeau: kwaliteit cashewnoten (zelf geproduceerd) en een prachtig geweven Burkinees doek. Onder het genot van een bak koffie en wat lekkers laat familie van Steenbergen de bewaarde brieven en foto’s zien van de sponsorperiode. Ook zingen ze met elkaar ‘Welk een vriend is onze Jezus’ in het Frans. Een ontmoeting die zowel Fatao als familie van Steenbergen niet snel zullen vergeten. Ze wisselen gegevens uit om contact te blijven houden.

Woord en Daad verbindt mensen over de hele wereld in hun strijd tegen armoede, vanuit Bijbels perspectief.
Meer informatie is te vinden op de website van Woord en Daad via de link onderaan dit item. U kunt via de website ook zelf starten met de sponsering van een kind.

Datum: 9 juli 2016
Auteur: Woord en Daad
Foto: Woord en Daad
Website: http://www.woordendaad.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: