MENU
MAF assisteert bij evacuaties uit Zuid-Soedan

MAF assisteert bij evacuaties uit Zuid-Soedan

15 jul

Zuid-Soedan Ė De MAF (Mission Aviation Fellowship) teams in Kenia en Oeganda, ondersteunt door MAF Disaster Response personeel, werken nauw samen met organisaties in Zuid-Soedan om te assisteren in de evacuaties en andere noodzakelijke vluchten uit het land. De komende weken zal MAF zich blijven ontfermen over de (hulp) organisaties en de mensen in Zuid-Soedan in een tijd van grote nood in het land.

MAF heeft een basis met verschillende vliegtuigen in Juba, de hoofdstad van Zuid-Soedan. De afgelopen week heeft de veiligheidssituatie in de stad ertoe geleid dat het MAF het advies van de VN gevolgd heeft en op zaterdag 9 juli een deel van haar staf evacueerde, waaronder de vrouwen en kinderen. Toen de veiligheidssituatie verder achteruit ging is ook het grootste deel van de overgebleven staf op 12 juli geŽvacueerd uit Zuid-Soedan. Onder de geŽvacueerde staf zijn ook Nederlanders. Vanuit de buurlanden Oeganda en Kenia, waar MAF ook een basis heeft, wordt de hulp aan het land voortgezet.

Sinds de eerste vluchten in 1946 is MAF actief in (Zuid) Soedan. Vanuit de hoofdstad Juba worden dagelijks tientallen vluchten uitgevoerd voor (hulp)organisaties. De vluchten zijn noodzakelijk vanwege de zeer slechte infrastructuur en de voortdurende onrusten in het land. Hoewel de capaciteit van de operatie verdubbeld is in de afgelopen jaren is de vraag naar vluchten groter dan geboden kan worden.

MAF richt zich op mensen die in afgelegen gebieden leven; met vliegtuigen en communicatiemiddelen maakt MAF deze mensen bereikbaar voor hulp en het Evangelie. Meer dan 1.000 (hulp)organisaties kunnen dankzij MAF sneller, efficiŽnter en veiliger hun werk doen. Elke 5 minuten stijgt ergens ter wereld een MAF vliegtuig op om te helpen.

Datum: 15 juli 2016
Auteur: Mark-Jan Bremmer
Foto: MAF
Website: http://www.maf.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: