MENU
Op de pedalen voor beter onderwijs op Papoea

Op de pedalen voor beter onderwijs op Papoea

16 jul

Een groep van 32 sportievelingen vertrok vanochtend vanuit Beilen voor een achtdaagse sponsor-fietstocht naar Duitsland. De fietsers leggen de 550 kilometers af om geld in te zamelen voor onderwijsprojecten in Haïti, India, Indonesië, Peru en Zimbabwe. Bij de start stond de teller al op 25.000 euro. Namens mission-organisatie Verre Naasten fietsen er 13 deelnemers mee voor een middelbare school op Papoea.

Al voor de vierde keer start The Ride on Education vanuit Beilen. Na Schotland, Denemarken en Frankrijk koersen de fietsers deze editie naar het Duitse Harz-gebergte. Inmiddels zijn er al tienduizenden euro’s verzameld voor beter onderwijs in ontwikkelingslanden. Dit jaar laten fietsers zich sponsoren voor onderwijsprojecten in Haïti, India, Indonesië, Peru en Zimbabwe. De eerste etappe op zaterdag 16 juli eindigt 80 kilometer zuidwaarts, in Harbrinkhoek (Twente). Op zaterdag 23 juli finishen de fietsers in Goslar, met 550 kilometer in benen.

Toekomstkansen voor jonge Papoea’s
De dertien fietsers voor Verre Naasten zetten zich in voor een middelbare school op het Indonesische eiland Papoea. In de binnenlanden van Papoea zijn de leefomstandigheden namelijk slecht. En hebben jongeren weinig toekomstkansen. Daarom steunt Verre Naasten een christelijke middelbare school in de stad Merauke. De school heeft zo’n 80 leerlingen, verdeeld over drie klassen. Ze wonen intern, in een jongens- en meisjesinternaat bij de school. Door de lage onderwijskwaliteit in het oerwoud hebben deze leerlingen, vergeleken met de gemiddelde Indonesische leerling, een flinke onderwijsachterstand in te halen. Naast reguliere schoolvakken, krijgen de leerlingen ook Bijbelse vakken en vorming. Daarmee investeert de kerk in jongeren die later theoretisch en praktisch iets kunnen betekenen in de Papoea-samenleving én in de opbouw van de kerk.

Verre Naasten
Verre Naasten is de mission-organisatie van de Gereformeerde Kerken vrijgemaakt en zet zich in voor ‘geloof delen wereldwijd’. Op Papoea is Verre Naasten onder meer betrokken de SMTK, de middelbare school van de gereformeerde kerken om Papoea. Bij de start van The Ride on Education staat de sponsor-teller voor de school op Papoea op € 8.000,-.

Datum: 16 juli 2016
Auteur: Arjan Woertink
Foto: Verre Naasten
Website: http://www.verrenaasten.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: