MENU
Zuid-Soedan: Gebrek aan bijbelkennis bij jeugd

Zuid-Soedan: Gebrek aan bijbelkennis bij jeugd

20 jul

Op 9 juli is het precies 5 jaar geleden dat de Republiek Zuid-Soedan een zelfstandig land werd. Met vallen en opstaan volgt er een lange weg van opbouw en ontwikkeling, soms danig verstoord door onrust. Er is een groot tekort aan gekwalificeerd personeel op allerlei terreinen.

Het overheidsapparaat is heel zwak en tussen verschillende bevolkingsgroepen heerst spanning. De gevolgen van een jarenlange burgeroorlog is overduidelijk zichtbaar.

In de kerk bleef er wel een structuur bestaan en er was ook groei. Maar er is een groot tekort aan opgeleide voorgangers in dit land waarbij de bevolking overwegend animistisch is.

Vooral voor jongeren moet er extra aandacht komen. Zij hebben nauwelijks bijbelkennis en door de grote veranderingen in hun land worden zij sneller verleid om af te haken.

Het Kajo-Keji Christian College is in 1993 gestart, maar werd door de burgeroorlog genoodzaakt om te vluchten naar Noord-Oeganda en functioneerde nauwelijks meer. In 2008 kon het College opnieuw terug naar Zuid-Soedan. Bepaalde vakken worden vanuit de hoofdstad Juba verzorgd via afstandsonderwijs.

Op dit moment worden er 30 studenten opgeleid, waarvan er 10 financiële ondersteuning nodig hebben. Voor hen is voor een jaar €11.000 nodig, waarvan €1.000 door het college en de studenten zelf bijeen wordt gebracht. Hiervoor voert de GZB actie. Jaap Haasnoot is regio-coördinator van de GZB in Oost-Afrika en gastdocent aan genoemd College.

Datum: 20 juli 2016
Auteur: EO-Metterdaad
Foto: EO Metterdaad
Website: metterdaad.eo.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: