MENU
Geef kansarme kinderen een week die zij nooit zullen vergeten

Geef kansarme kinderen een week die zij nooit zullen vergeten

04 aug

Zending over Grenzen - Sport en spel, leren over God en nieuwe vriendjes maken. Vaak komen kinderen compleet veranderd terug van een vakantie in een zomerkamp. Zoals Davyd Huk (11) uit Oekraïne.

Hij is de derde uit een gezin met zes kinderen. Dit jaar gaat hij voor de vierde keer naar het kamp. Op de vraag of dit niet vreselijk saai is -voor de vierde keer- reageert hij direct: "Absoluut niet! Iedere zomer is er weer iets nieuws. Er zijn heel veel verrassingen. Vorig jaar was het kamp één groot verkeersspektakel, waarbij de leiders auto's waren, de kinderen passagiers en de Tien Geboden stonden op de verkeersborden."

Veranderd
Zijn moeder Vira vertelt dat Davyd, elke keer bij thuiskomst, heel vrolijk is en opgewekt en vol verhalen. "We zijn erg onder de indruk van de positieve invloed die het zomerkamp heeft op onze zoon. Het is een grote zegen voor ons gezin!"

Kind-zijn
Tijdens een christelijk zomerkamp komen kinderen die opgroeien in een sociaal ontwricht gezin of tehuis tot rust in een ontspannen omgeving. Ze kunnen weer even kind zijn en leren over God.

In 2015 namen 3.599 kinderen deel aan een zomerkamp.

Help mee!
Een christelijk zomerkamp is een bloeitijd voor kinderen uit een kansarm gezin of tehuis. Al voor € 10,- per dag kan één kind deelnemen aan een zomerkamp in het land waar hij of zij woont.

Datum: 4 augustus 2016
Auteur: Zending over Grenzen
Foto: Zending over Grenzen
Website: http://www.zendingovergrenzen.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: