MENU
Basis voor een betere toekomst

Basis voor een betere toekomst

10 aug

ArmeniŽ-MoldaviŽ: In deze tijd van het jaar liggen de winkels vol met schoolspullen, klaar om verkocht te worden omdat het nieuwe schooljaar voor de deur staat. Helaas is dat niet voor alle kinderen weggelegd.

In ArmeniŽ en MoldaviŽ zijn veel kinderen die samen met hun ouders ver onder de armoedegrens leven. Deze ouders hebben geen geld om schoolspullen te kopen voor hun kinderen. Het geld is bestemd voor de eerste levensbehoeften zoals eten, brandhout en een dak boven het hoofd. Leren is de basis voor een betere toekomst. Kinderen wereldwijd moeten de kans hebben om kennis te vergaren zodat zij met zelfvertrouwen een goede en kansrijke toekomst tegemoet kunnen gaan. Daarom helpt Mensenkinderen de kinderen van deze allerarmste gezinnen en deelt schoolpakketten uit.

De winkels liggen vol met agendaīs, papier, schriften, balpennen, stiften en kleurpotloden, klaar om verkocht te worden. Dat zou ieder kind wel willen. Met een gevulde beurs de winkel instappen en alles kopen voor school wat noodzakelijk is. Maar in landen zoals ArmeniŽ en MoldaviŽ leven heel veel kinderen onder de armoedegrens. Geld voor schoolspullen is er niet. Ze bezitten nog geen pen, potlood of gummetje. Zonder de noodzakelijke schoolspullen gaan ze liever niet naar school. Ze worden met de nek aangekeken, ze horen er niet bij. Daar komt bij dat er ook geen geld voor winterschoenen is. In de winter is het heel koud en daalt de temperatuur tot ver beneden nul. Om naar school te gaan moeten de kinderen warme winterschoenen dragen om de barre kou en sneeuw te trotseren anders bevriezen hun tenen. Het gevolg is dat kinderen thuis blijven en niet naar school gaan.

Leren is kennis vergaren. Leren is de basis voor een betere en kansrijke toekomst. Kinderen wereldwijd hebben recht op onderwijs. Lukt dit niet op eigen kracht dan moeten anderen hen helpen. Mensenkinderen helpt de armste kinderen in ArmeniŽ en MoldaviŽ en deelt schoolpakketten uit. Een rugzak met 10 schriften, pennen, (kleur)potloden, gum, liniaal en tekenpapier en niet te vergeten schoenen. Goede warme winterschoenen zodat ze ook in de winter naar school gaan. Mensenkinderen koopt de schoolspullen lokaal in zodat ook de plaatselijke economie gesteund wordt. Mensenkinderen wil zoveel mogelijk schoolpakketten uitdelen en start deze week de actie: Open de deur naar de toekomst.

Wanneer mensen in plotselinge nood terecht komen, zet Mensenkinderen alles in het werk om in de noodzakelijke basisbehoeften te voorzien zoals voedsel, een gezonde en veilige plek om te wonen, warmte en kleding. Mensenkinderen is in navolging van Jezus Christus ( MattheŁs 9: 35-36) bewogen met de allerarmsten in AlbaniŽ, ArmeniŽ, MoldaviŽ en Bulgarije en wil hulp bieden door Nederlanders bewust te maken van de grote nood van deze mensen en zorgen dat zij betrokken raken bij het werk van Mensenkinderen zodat de allerarmsten gesteund en bemoedigd worden door de Blijde Boodschap en barmhartige daden.

Datum: 10 augustus 2016
Auteur: Mensenkinderen
Foto: Mensenkinderen
Website: http://www.mensenkinderen.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: