Schepping en leven: onlosmakelijk aan elkaar verbonden

Schepping en leven liggen onder vuur in Europa. Toen een vrouw aan de atheïst dr. Richard Dawkins vroeg welk advies hij iemand zou geven die zwanger was van een kind met het syndroom van Down, zei hij: Aborteer het en probeer het opnieuw. Ook een schepping van zes dagen is niet meer van deze tijd.

Christelijke scholen die dat nog wel onderwijzen worden gezien als primitief, achterhaald en middeleeuws. Ze zouden de kinderen geen neutraal onderwijs (iets wat overigens onmogelijk is) geven maar indoctrineren met iets wat zou lijken op sprookjes. De Raad van Europa heeft in 2007 mensen die deze zes dagen nog wel onderwijzen bestempeld als ‘gevaarlijk’. Maar wat ons betreft ‘zijn Schepping en Leven onlosmakelijk aan elkaar verbonden’.

En daarom organiseren stichting Logos Instituut en stichting Schreeuw om Leven op D.V. 17 september 2016 op Urk een gezamenlijk congres onder de titel ‘Schepping en leven: onlosmakelijk aan elkaar verbonden’. Sprekers zijn onder andere dr. R. Bisschop, drs. C. Sonnevelt, dr. S. de Marie, dr. R. Seldenrijk en drs. E. Wiegman. Verschillende onderwerpen op het gebied van schepping en leven zullen de revue passeren. Een greep: Hoe wordt er in de politiek gedacht over schepping en leven?, Welke gevolgen heeft de acceptatie van één of andere vorm van evolutie voor het christelijk geloof?, Welke gevolgen heeft een abortus voor moeder en kind? Wat in onze werkelijkheid wijst erop dat deze aarde geschapen is door een persoonlijk Schepper?

Er wordt wel een kleine tegemoetkoming in de onkosten gevraagd door middel van een entreeprijs. Die is slechts 5 euro. Een eenvoudig lunchpakketje is erbij inbegrepen. De locatie is de aula van de Pieter Zandt Scholengemeenschap, Vlechttuinen 6 te Urk. Meer informatie is te vinden via deze link.

Jan van Meerten
© Henk-Jan Oudenampsen
15-08-2016
Onderwijs
https://www.logos.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies