MENU
Trainingsevent Youth for Christ in het teken van verdieping

Trainingsevent Youth for Christ in het teken van verdieping

26 aug

De weg naar sterk jeugdwerk is voor iedere jeugdleider anders. Daarom biedt Youth for Christ op haar jaarlijkse Trainingsevent zeven verdiepende routes aan die jeugdleiders helpen solide jeugdwerk te creëren.

Met de zeven routes gaan deelnemers een hele dag aan de slag met een thema dat aansluit bij hun situatie. Zo zijn er routes rond vrijwilligers, omgaan met moslimjongeren en meidenwerk. De seniorroute helpt ervaren jeugdleiders en jeugdouderlingen met het ontwikkelen van visie en beleid.

Verdieping
Jan van den Berg van Youth for Christ is enthousiast over de routes: “Het wordt een dag met diepgang. Jeugdleiders gaan een dag lang aan de slag met een specifiek thema. Ze worden echt aan het werk gezet. Een losse workshop is natuurlijk ook heel inspirerend, maar je kunt je deelnemers hooguit aan het onderwerp laten ruiken, een stapel tips en boeken meegeven en weer laten gaan. Met de routes bieden we meer verdieping en gaan we vanuit diverse invalshoeken met het thema aan de slag. Daar word je echt een betere jeugdleider van.”

Certificaat
De dag wordt afgesloten met een gezamenlijke viering, onder meer met de band LEV.
Na afloop van de dag ontvangen de kandidaten een heus certificaat van deelname. “Wij geloven dat het Trainingsevent de beste start is van je nieuwe jeugdwerkseizoen”, zegt Jan van den Berg. “Daarom geven we jeugdleiders de beste tools om hun werk goed te doen.”

Jubileum
Het Trainingsevent heeft dit jaar een feestelijk randje. Aansluitend begint namelijk het festival ter gelegenheid van het 70-jarig bestaan van Youth for Christ, dat duurt tot zondagmiddag. Het Trainingsevent vindt plaats op Landgoed De Lindenhorst en De Horst in Driebergen. Aanmelden voor het jubileumfestival kan tegelijkertijd met het aanmelden voor het Trainingsevent via 70jaar.yfc.nl.

Het Trainingsevent is open voor iedereen. Ook jeugdleiders die niet met het materiaal van Youth for Christ werken, kunnen meedoen.

Datum: 17 september
Locatie: Landgoed De Horst en De Lindenhorst, hoofdstraat 260, 3972 LL Driebergen

Datum: 26 augustus 2016
Auteur: Laura Hofenk - Youth for Christ Nederland
Foto: Youth for Christ Nederland
Website: http://www.70jaar.yfc.nl

Dit artikel delen:

Gerelateerde artikelen:

28 augustus 2016 Jubileumfestival Youth for Christ presenteert bekende artiesten

Meer nieuws: