Open dag Lelystad: MAF is de pakezel van de zending

Zaterdag 27 augustus hield MAF opnieuw een succesvolle open dag in het Aviodrome in Lelystad. Zo’n 1500 bezoekers kwamen op het event af. Dat waren er wel minder dan vorige jaren, ‘mogelijk dat het warme weer van deze week daar invloed op heeft gehad,’ aldus Mark Jan Bremmer, Hoofd Marketing en Communicatie van MAF Nederland.

Pakezel

MAF is een dienende organisatie. Ze helpt andere (hulp)organisaties en kerken om mensen te bereiken door de inzet van speciale vliegtuigen en telecommunicatiemiddelen. Veel afgelegen gebieden in de wereld zijn maar op één manier bereikbaar: via MAF. Meer dan duizend organisaties en kerken werken met de MAF om mensen te helpen, tot aan de uitersten van de aarde.

MAF zelf heeft niet als primaire taak om te evangeliseren. Kees Barendse, hoofd van het MAF-team van onderhoudsmonteurs uit Oeganda, bracht het mooi onder woorden: ‘De MAF is de pakezel van de zending. Wij verplaatsen evangelisten en hulpverleners en materialen zodat daardoor het goede nieuws verspreid wordt.’

Win-win

De open dag is een slim bedacht event van MAF. Bezoekers kunnen namelijk tegelijkertijd het Aviodrome bezoeken en krijgen daarbij een forse korting op de toegangsprijs. Voor zowel MAF als Aviodrome is dit een win-winsituatie. Het Aviodrome heeft een groot terrein, er is veel te zien en te beleven.

Groei van donateurs

‘Al zijn er dit jaar wat minder bezoekers, het is interessant om te zien dat er ook nu weer veel nieuwe mensen naar deze dag komen. Een groot deel van de aanwezigen heeft niet eerder een open dag of andere activiteit van MAF bezocht. En daar zijn we bijzonder blij mee, omdat we zo kennelijk nieuw publiek trekken en meer mensen kunnen informeren over ons werk.’ Aldus Bremmer.

‘We proberen in al onze activiteiten altijd een stukje beleving te verwerken. Uiteraard is dat voor ons gemakkelijk, omdat vliegtuigen al snel tot de verbeelding spreken. Maar we vinden het ook belangrijk dat jong en oud kan zien en ervaren wat het is om voor MAF te werken. We willen hen er op deze manier graag bij betrekken.’

En het blijkt te werken. De achterban van MAF groeit fors. De verschillende activiteiten en reclamecampagnes die de organisatie de laatste jaren heeft opgezet, resulteren in een groei van de achterban met een paar duizend donateurs per jaar. In de afgelopen tien jaar zijn de inkomsten gestaag gegroeid. In 2015 ontving MAF zelfs een half miljoen extra en werd voor het eerst de 5 miljoen euro bereikt. In 2005 was het totaal nog 2 miljoen.

Dankbaar

Bremmer: ‘Als MAF doen we ons best om dit werk onder de aandacht te brengen, maar zijn we ook erg dankbaar voor de respons die we krijgen van alle supporters en donateurs en zeker ook van de bijna honderd zakenmensen die met hun bedrijven de MAF een flinke steun in de rug geven.’

Jonge gezinnen

Er kwamen opvallend veel jonge gezinnen naar het evenement. Voor de kinderen was er van alles te beleven, zoals een speurtocht en diverse speeltoestellen van het Aviodrome. Voor volwassenen was er gelegenheid om MAF-piloten te ontmoeten en met verschillende medewerkers te spreken, boeken te kopen en informatie op te vragen over het werk van MAF.

MAF-werk

MAF richt zich op mensen die in afgelegen gebieden leven; met vliegtuigen en communicatiemiddelen bereikt MAF deze mensen met hulp en het evangelie. Elke 5 minuten stijgt ergens ter wereld een MAF vliegtuig op om te helpen. Meer dan duizend (hulp)organisaties kunnen dankzij MAF sneller, efficiënter en veiliger hun werk doen.

Steun MAF

De MAF-medewerkers zijn voor hun levensonderhoud volledig afhankelijk van giften. Voor uitzending, levensonderhoud, verzekeringen en scholing, etc. is jaarlijks veel geld nodig. Via de link onder aan dit artikel kunt u meer hierover lezen. U kunt ook de website van de MAF zelf bezoeken. www.maf.nl.

Redactie Christelijknieuws.nl
Foto’s: © Henk-Jan Oudenampsen
28-08-2016
Web: www.maf.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies