MENU
Een jaar Wittenberg van start met 26 nieuwe studenten

Een jaar Wittenberg van start met 26 nieuwe studenten

01 sep

Het tussenjaar ‘Een Jaar Wittenberg’ is vandaag van start gegaan met een groep van 26 nieuwe studenten. Na een aantal jaren van afnemende studentenaantallen is dit ruim een verdubbeling ten opzichte van vorig seizoen.

Afgelopen weekend al was de aftrap voor het nieuwe seizoen van de Community van de Wittenberg die hiermee haar derde jaar ingaat. De Community bestaat uit een gevarieerde groep jongeren van gemiddeld 18 tot 28 jaar: studenten van de Wittenberg, maar ook jongeren die werken in de omgeving van Zeist of die bijvoorbeeld studeren in Utrecht.

De studenten van Een Jaar Wittenberg krijgen dit jaar een vernieuwd onderwijsprogramma waarbij zij op zoek gaan naar hun taak in Gods Koninkrijk. Zij bereiden zij zich voor om hun plek – als christen – in te nemen in de maatschappij. Kernwoorden voor het jaar zijn dan ook: verdiepend, vormend en missionair. Later deze week start aan de Wittenberg eveneens een nieuw seizoen van de Jongerenwerkersopleiding met 10 nieuwe studenten en later deze maand begint een groep studenten aan de opleiding Discipelschap in 80 Dagen.

Tot slot start komend najaar (12 oktober) de nieuwe opleiding Discipelschap in 20 Weken, een parttime cursus in 20 woensdagavonden en 2 weekenden voor mensen van ongeveer 25-40 jaar.

Datum: 1 september 2016
Auteur: Hans Borghuis
Foto: De Wittenberg
Website: http://www.dewittenberg.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: