MENU
Rugtassenactie van Zending over Grenzen

Rugtassenactie van Zending over Grenzen

01 sep

ALMERE/CRAIOVA – Binnenkort gaan Nederlandse kinderen, gewapend met een gevulde rugtas, weer naar school. In Oost-Europa is het scenario iets anders. Veel ouders hebben niet de middelen om schoolspullen te kopen en dat betekent dat hun kinderen niet naar school gaan. Daarom start hulporganisatie Zending over Grenzen een Rugtassenactie om ervoor te zorgen dat duizenden kinderen in Oost-Europa naar school kunnen gaan.

Daniela ging ooit naar school en haar ouders deden er alles aan om dat mogelijk te maken. Veel ouders kunnen het geld echter niet opbrengen want er is amper genoeg voor eten, laat staan voor schoolspullen. “Zorgen dat iedereen te eten heeft. Dat heeft de prioriteit en is de grootste zorg”, vertelt Daniela die vandaag de dag werkzaam is als tandarts. “Ouders kunnen vaak de vaste lasten nauwelijks opbrengen. Dat heeft grote gevolgen voor het naar school kunnen gaan van kinderen. Ik vind het zo verdrietig dat veel kinderen in zo’n situatie opgroeien.”

Diploma
Daniela weet uit eigen ervaring hoe belangrijk onderwijs is. Daniela: “Doordat mijn moeder ziek is, bracht ze veel tijd door in het ziekenhuis. Ik raakte zo gefrustreerd toen ik zag dat ze op een of andere manier nooit de juiste hulp kon krijgen. Ik wijt dat aan het Roemeense systeem dat niet werkt. Ik zei dan tegen mezelf: ‘Als ik dokter zou zijn, zou ik dat heel anders doen.’ Dat motiveerde me om medicijnen te gaan studeren, maar na een aantal jaren konden mijn ouders het niet meer opbrengen om mijn studie te betalen. Gelukkig heeft Zending over Grenzen mij geholpen!” Daniela werd opgenomen in het sponsorprogramma en het programma voor vakopleidingen. De hulporganisatie betaalde haar schoolgeld, vervoerskosten en studiematerialen. Als resultaat heeft Daniela haar diploma gehaald en heeft ze vandaag de dag een goede baan.

Vrijwilliger
Inmiddels is Daniela getrouwd en is ze samen met haar man werkzaam als vrijwilliger voor Zending over Grenzen om een verschil te maken voor mensen die het moeilijk hebben. “Ik groeide zelf op in een afgelegen dorpje waar grote armoede was. Daarom ben ik enorm gemotiveerd om kinderen uit arme gezinnen te helpen. Voor mij is het belangrijk te weten dat ik een glimlach om de mond van een kind kan toveren door er voor hem of haar te zijn en hen te vertellen hoe waardevol ze zijn voor de maatschappij én voor God. Ik geloof dat ik een verschil kan maken voor hun toekomst en daarom ben ik vrijwilliger bij Zending over Grenzen.”

Wil jij ook verschil maken in het leven van kinderen in Oost-Europa?
Volg dan onze Rugtassenactie op Facebook (link onderaan dit item).

Datum: 1 september 2016
Auteur: Jeannette Coppoolse - Zending Over Grenzen
Foto: Zending over Grenzen
Website: http://www.facebook.com/ZendingOverGrenzen

Dit artikel delen:

Meer nieuws: