MENU
Predikantenochtend GZB over de kerk als open gemeenschap

Predikantenochtend GZB over de kerk als open gemeenschap

03 sep

Aanstaande dinsdagochtend 6 september houdt de GZB haar jaarlijkse predikantenochtend. Het thema is: De vreemdeling in onze poort, over de kerk als open gemeenschap. De bijeenkomst wordt gehouden in de Bergkerk in Amersfoort. Sprekers zijn ds. Piet de Jong, emeritus predikant te Rotterdam, ds. Johan Visser, predikant in Antwerpen, en ds. Theo Visser, missionair predikant in Rotterdam.

Gemeenschapsvorming en openheid lijken soms op gespannen voet te staan. Hoe sterker de gemeenschap is, hoe minder makkelijk nieuwkomers kunnen invoegen. Dit geldt ook voor de kerk. Tegelijkertijd hebben veel gemeenten het verlangen om open te staan voor iedereen. Tijdens de GZB-predikantenochtend wordt nagedacht over de context waarin wij in Nederland kerk zijn, we een open geloofsgemeenschap kunnen zijn en daarbij kunnen leren van het buitenland.

De sprekers gaan vanuit hun eigen ervaringen als predikant in een multiculturele omgeving in op deze vraag. Ds. Piet de Jong was jarenlang predikant in Rotterdam-Delfshaven, ds. Johan Visser is betrokken bij missionair werk in het multiculturele Antwerpen-Noord en ds. Theo Visser spreekt vanuit zijn ervaringen bij International Church Plants (ICP), een netwerk van gemeentestichtingsprojecten in Nederland dat samenwerkt met Redeemer City to City in New York.

Na afloop van de verschillende bijdragen is er een forumdiscussie. De GZB-predikantenochtend begint om 9.30 uur.

Datum: 3 september 2016
Auteur: Anneke Kardol-Gerrits
Foto: TOFF-fotografie.nl Tobias Huizing
Website: http://www.gzb.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: