Jubileum Micha Zondag met concert van Schrijvers voor Gerechtigheid

Al tien jaar op rij is er in oktober een Micha Zondag. Een dag waarop duizenden kerken wereldwijd stil staan bij sociale en ecologische gerechtigheid. Het thema van de Micha Zondag is dit jaar ‘Buigen om recht te doen’. Geïnspireerd op de basistekst van Micha Nederland, Micha 6:8.

Rondom dit thema is een pakket ontwikkeld dat bestaat uit preekschetsen, liederen, gebeden, kinder- en tienerprogramma’s. Het materiaal is gratis te downloaden via michazondag.nl en is zo opgezet dat het ook op een willekeurige andere zondag in het jaar gebruikt kan worden.

Kerken en gemeentes kunnen een spreker/voorganger boeken om op de Micha Zondag te spreken via www.michazondag.nl. Deze sprekers zijn in hun dagelijks werk nauw betrokken bij organisaties die sociale en ecologische gerechtigheid nastreven. Hun praktische achtergrond helpt gemeentes zich te verdiepen in het thema en het handen en voeten te geven. De sprekers voor dit jaar zijn te vinden op www.michanederland.nl/zondag/boek-een-micha-zondag-spreker.

Micha Nederland verbindt al tien jaar verschillende christelijke Nederlandse organisaties en kerken om samen op te komen voor gerechtigheid. Daarom organiseert zij op zaterdag 1 oktober een jubileumconcert met Schrijvers voor Gerechtigheid. Kijk op www.michanederland.nl/jubileumconcert voor meer informatie.

Tiny Hoving

01-09-2016
Kerk
https://www.michanederland.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies